Hlavní obsah

Holzer porazil klub svého bratra, rozhodl coby muž z titulní stránky magazínu

Redakce klubového časopisu se trefila. Titulní stránku magazínu pro duel s Karvinou obsadil Daniel Holzer. Právě on se pak postaral o úvodní a tudíž vítězný gól fotbalistů Sparty v ligovém zápase s Karvinou (3:0). Pro nedávného kapitána ostravského Baníku bývaly souboje s tímto soupeřem vždy prestižní, za karvinský dorost navíc hraje jeho mladší bratr.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Holzer slaví gól proti Karviné.

Článek
Fotogalerie

Vůbec netajil, že zápas s ligovým nováčkem je pro něj velmi prestižní.

„Pocházím z Moravskoslezského kraje, mám k regiónu blízko. V mládežnických kategoriích mám za sebou hodně zápasů proti Karviné, takže se na utkání těším hodně. Navíc pro mě osobně bude mít jedno velké specifikum, za sedmnáctku Karviné hraje můj mladší brácha. Přijede celá rodina, o to víc to bude zajímavé," avizoval 21letý záložník Daniel Holzer.

Mimořádnou motivaci potvrdil již ve 4. minutě, když po ideálním Julišově pasu otevřel skóre. Po prvním ligovém gólu v rudém dresu předvedl i další vydařené akce a diváci ho zvolili hráčem zápasu.

„Celá rodina opravdu dorazila a byl tady i brácha. Teď si ho asi trochu vychutnám," uculuje se Holzer.

Po pár měsících je za mazáka

Paradoxem je, že vzhledem ke kalamitní letenské marodce patří ve svém věku momentálně v kabině téměř k mazákům. A to do Sparty přišel až v rozehrané sezóně koncem července...

„Je to tak. My ne starší, ale více zkušení se musíme snažit tým trochu táhnout a pomáhat ještě mladším," přikyvuje.

Posily z Baníku v minulosti ne vždycky fanoušci Sparty přivítali. Mladý Holzer však problémy nemá.

„Ptal jsem se na názor Radka Slončíka a Miroslava Matušoviče, kteří na Letné hráli. Oba mi potvrdili, že přestup do Sparty nemůže být nikdy krok zpátky," líčí záložník.

Právě Matušovič si přitom užil své, fanoušci ho dlouho nechtěli přijmout. „Mirek mě upozorňoval, že to pro mě bude první měsíce hodně těžké, ale dá se to zvládnout. Chci se ve fotbale neustále posouvat dál. Myslím si, že jsem udělal správné rozhodnutí," věří Holzer.

Inter si vychutnal, teď za postupem

Litovat zatím nemusí, krátce po svém příchodu zažil velké vítězství nad Interem Milán.

„Pro mě obrovský skok, první zápas v Evropské lize. Jednoznačně největší zápas mojí dosavadní kariéry. Velký zážitek, na který budu vzpomínat hodně dlouho."

Zážitky rychle přibývají. Sparta ve čtvrtek hostí Southampton a již kolo před koncem skupiny si může zajistit postup do jarní vyřazovací části.

„Po výhře nad Karvinou budeme mít klid na přípravu. Půjdeme minimálně za potřebným bodem, kterým bychom si již doma postup pojistili," ujišťuje Holzer.

Reklama

Související témata: