Hlavní obsah

Holoubek ztrácí humor, doktoři ho budí ze snu. Přijde Trpišovský?

Praha

Kalvárie letenského kádru nebere konce, a tak se mladý kouč musel obrnit černým humorem. „Mám to vlastně jednoduché. Kdo je zdravý, hraje,“ říká David Holoubek už několik posledních týdnů. Jenže marodka fotbalistů Sparty se stále nelepší a vzhledem k disciplinárnímu trestu pro Dočkala s Mazuchem zbyli v ligovém duelu s Karvinou (3:0) na lavičce už jen dorostenci. „Dochází mi humor,“ kaboní se Holoubek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér David Holoubek diriguje Spartu ve složitém období.

Článek
Fotogalerie

Čermák, Sáček, Zahustel, V. Kadlec. Kvarteto marodů, jež se měli během reprezentační pauzy dát do pořádku. Proti Karviné dál nebyl ani jeden z nich k dispozici. Z kmenového kádru áčka zbylo přesně jedenáct zdravých chlapů, z toho dva brankáři.

„Nikoho jsem nenechal odpočívat. Viděli jste celý zdravý kádr, co tady máme," kroutí trenér David Holoubek hlavou.

O poločase navíc vypadl ze hry také mladý Pulkrab. „O přestávce si stěžoval na nevolnost, lékař doporučil střídání..."

Druhý z gólmanů Miller samozřejmě musí na lavičku, ze zdravých dospělých tak kouč neposkládá ani základní sestavu. Poprvé se v ní objevil Havelka a zahrál velmi dobře. Trenérovi však vrásky jen přibývají, mohlo být ještě hůř.

Mareček musel na infuzi

„Naše situace už je hodně složitá. A to mi ráno volal lékař, že Mareček musel na infuzi a celou noc nespal. Musel jsem začít přemýšlet, jak sestavu poskládáme bez něj. Jsem rád, že Lukáš nakonec do zápasu šel a zvládl ho. Musíme na hřiště posílat kluky z devatenáctky, jiná cesta není," poukazuje Holoubek.

Sparta přitom stojí před velkou šancí postupu ze skupiny Evropské ligy, který by si mohla zajistit již ve čtvrtečním domácím duelu se Southamptonem.

„Přibydou nám Dočkal s Mazuchem, nikdo jiný ne," je Holoubek smířený. „Sáček a Čermák by snad mohli naskočit aspoň příští týden. Návrat pro ně ovšem bude složitý. Dlouho nemají herní vytížení, takže jejich forma asi nebude vysoká..."

Holoubkovi končí výjimka

Pokud jde o Holoubka, v pátek mu končí šedesátidenní lhůta, po jejíž dobu může být hlavním trenérem i bez potřebné licence.

„Je to tak, mužstvo bude muset převzít někdo jiný. Nepředpokládám však, že by se ohledně vedení týmu, skladby tréninků nebo koučinku při zápase něco měnilo," avizuje trenér.

Holoubek už podzim dojede, nebude však vedený v zápise o utkání a vedením mužstva bude nejspíš formálně pověřen Zdeněk Svoboda, který sezónu stejně jako Holoubek začínal jako asistent Zdeňka Ščasného.

Holoubek dostuduje profilicenci až v létě, Sparta tedy dál hledá jiné trvalé řešení. MF Dnes přinesla koncem týdne informaci, že jedinou variantou pro ni zůstává liberecký Jindřich Trpišovský, s nímž první námluvy v průběhu podzimu k dohodě nevedly.

Reklama