Hlavní obsah

Slavia už je po šlágru druhá, Dukla dobyla Zlín. Vyhrály i Teplice

Praha
Aktualizováno

Sobotní program 15. kola fotbalové ePojisteni.cz ligy zahýbal předními příčkami. Slavia porazila Mladou Boleslav 2:1 a vyhoupla se už na druhé místo. Šlágr byl kvůli výpadku proudu přerušen, pak hned sešívaní otevřeli skóre... Zlín prohrál s Duklou 0:1 a nevyužil tak možnosti jít do čela. Příbram remizovala s Jihlavou 0:0, což je pro oba poslední týmy tabulky další ztráta. Karviná porazila Bohemians 3:0 a Teplice zdolaly Jablonec 1:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha během děkovačky s fanoušky po výhře nad Mladou Boleslaví.

Článek
Fotogalerie

Eden hostil šlágr kola a sešívaní v bitvě o titul zlomili letitý komplex. Slavia zvítězila v lize nad Mladou Boleslav poprvé po více než šesti letech. Zápas byl přerušen kvůli výpadku světel, po obnovení hry dal Ngadjui úvodní gól. Druhý přidal ve druhé půli Zmrhal, Středočeši dohrávali bez vyloučeného Matějovského a v závěru Magera z penalty už jen snížil na 2:1. Bolka čeká na výhru již pět kol.

Ševci nevyužili lákavou šancí. Pokud by dnes zvítězili, posunuli by se aspoň do zítřka na první příčku tabulky. Tentotkrát však Zlína na vlastním trávníku zklamal. Olayinka mu dal gól hned v 8. minutě a Dukla si již zlaté tři body, díky nimž se posune výš od sestupového propadliště.

V Karviné se utkávají týmy, jimž se přestalo dařit. Nováček vyhrál jediné z posledních pěti kol, bilance Bohemians byla přesně stejná. Domácí kouč Weber šel proti týmu, který nedávno trénoval - a vůbec ho nešetřil. Po trefách Panáka, Janečky a Puchela vyhrála Karviná jasně 3:0.

Dva beznadějně poslední týmy si daly dostaveníčko u Litavky. Příbram bodovala v šesti z posledních sedmi vzájemných zápasů s Jihlavou. Tradici neporušila, ale bezbranková remíza je další ztrátou pro oba týmy. Došlo i na souboj bývalých reprezentačních trenérů, Rady a Bílka. První z nich navíc vedl také Vysočinu.

Teplice hostily nepříliš oblíbeného soupeře, nad Jabloncem naposledy vyhrály v září 2013. Stejně jako minule v Ďolíčku, tak i doma braly tři body za jeden šťastný tečovaný gól. Tentokrát se o něj postaral Kučera, a tak si tým ze Stínadel upevnil šestou příčku.

Program 15. kola
Sobota
Karviná - Bohemians 1905 3:0
Branky: 48. Panák, 74. Janečka, 90. Puchel
Zlín - Dukla 0:1
Branka: 8. Olayinka
Slavia - Mladá Boleslav 2:1
Branky: 35. Ngadjui, 72. Zmrhal - 86. z pen. Magera
Příbram - Jihlava 0:0
Teplice - Jablonec 1:0
Branka: 72. Kučera
Neděle
13:00 Hradec Kr. - Sparta
14:00 Liberec - Slovácko
18:30 Plzeň - Brno

Reklama