Hlavní obsah

Plzeň je o výhru nad Brnem bohatším půlmistrem. Sparta vyhrála, v Liberci čaroval sudí

Praha
Aktualizováno

Tři zápasy pohárových zástupců uzavřely program 15. kola fotbalové ePojisteni.cz ligy. Vedoucí Plzeň zvýraznila titul půlmistra další výhrou, Brno porazila jistě 2:0. Sparta splnila roli favorita, v Hradci Králové vyhrála 2:1 a v tabulce poskočila na čtvrté místo. Liberec sehrál dramatický duel se Slováckem a díky dvěma penaltám srovnal na konečných 2:2. V zápase byli tři vyloučení...

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Plzeňští se radují z gólu Michala Ďuriše (druý zprava) na 2:0.

Článek
Fotogalerie

Vzhledem k tomu, že Zlín doma prohrál a na druhou příčku se vyšvihla Slavia, vedoucí Plzeň dostala šanci zvýšit náskok v čele tabulky na čtyři body. A využila ji, po výhře 2:0 nad Brnem je půlmistrem se ziskem 36 bodů. Vítězný gól vstřelil útočník Krmenčík, který tak potvrdil skvělou formu posledních týdnů. Výhru pak pojistil Ďuriš.

Sparta sice v Hradci Králové herně neexcelovala, kýžené tři body ale po výhře 2:1 získala a v tabulce se posunula na čtvrtou příčku před Mladou Boleslav. Po vyložené šanci Lafaty, který z pár metrů trefil jen tyč, se Sparta přeci jen dočkala rychlé trefy, když ve 13. minutě nadvakrát uspěl Juliš.

Po změně stran zužitkoval ideální Karavajevův pas Pulkrab, Votroci ale o tři minuty snížili, hradeckému Koubkovi v brance hostujícího celku překazil čisté konto v jeho 100. ligovém duelu Malinský. Poslední půlhodinu už ale favorit ustál a Hradec tak porazil popáté za sebou.

Liberec ještě v pohárové Evropě žije, v lize se ovšem potřebuje posunout do klidnějších vod. Od sestupu byl vzdálen jen čtyři body - stejně jako Slovácko. Hosté u Nisy vedli 2:0, pak ale Slovan kopal dvě penalty a Komličenko obě proměnil. Rozhodčí Nenadál navíc udělil tři červené karty, jednu domácím a dvě hostům. Zápas už remízou skončil, takže naštvaní byli úplně všichni...

Program 15. kola
Sobota
Karviná - Bohemians 1905 3:0
Zlín - Dukla 0:1
Slavia - Mladá Boleslav 2:1
Příbram - Jihlava 0:0
Teplice - Jablonec 1:0
Neděle
Hradec Králové - Sparta 1:2
Branky: 59. Malinský - 13. Juliš, 56. Pulkrab
Liberec - Slovácko 2:2
Branky: 66. a 69. Komličenko (obě z pen.) - 30. Koné, 55. Hlúpik
Plzeň - Brno 2:0
Branky: 22. Krmenčík, 75. Ďuriš

Reklama

Související témata: