Hlavní obsah

Stovkař Koubek jde proti Votrokům poprvé jako soupeř

Když hráli Letenští loni v dubnu Pod lízátky naposledy, hájil ještě branku Votroků. Dnes bude naopak v brance Sparty a vůbec poprvé pozná, jaké je to být soupeřem Hradce Králové, jehož je odchovancem. A právě proti svým odchytá gólman fotbalové reprezentace Tomáš Koubek jubilejní 100. ligový duel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Koubek (třetí zleva) zažívá se Spartou hodně pohárové radosti. A ligové...?

Článek
Fotogalerie

Čas oslav byl hodně krátký. Sparťané ve čtvrtek večer porazili Southampton a již kolo před koncem skupiny si zajistili pohárový postup. Pořádně rozšoupnout se ale nemohli.

„Euforie je na místě, vždyť jsme postoupili do jarní části Evropské ligy! Už v neděli však  hrajeme v Hradci Králové a chceme se udržet v boji o titul. Není tedy čas na žádné kraviny. Dáme si regeneraci a musíme se začít připravovat na další zápas," avizoval brankář Tomáš Koubek.

Samozřejmě doufá, že postup tým nakopne a Sparta v lize stáhne ztrátu na vedoucí Plzeň. „Nezbývá nám než vyhrávat jak v Evropě, tak v lize. Pokud se chceme dotáhnout na Viktorii a na jaře ji honit, musíme v Hradci získat tři body. Porazit Southampton je velký impulz," zdůrazňuje.

Velký zápas pro gólmana

Koubkovi se teď sešly dvě věci v jediném utkání. Návrat do Hradce Králové a jubilejní 100. ligový start.

„Poprvé proti Hradci jako hostující hráč. Mám tam spoustu kamarádů, od čtrnácti let jsem tam vyrůstal. Takže pro mě velký zápas," netají gólman v rozhovoru pro klubovou televizi.

„Přijedeme na stadión a půjdu jinam, na hřiště půjdu z druhé strany... Ale teď už hraju za jiný klub. Na Spartu i Slavii chodí v Hradci hodně lidí. Určitě na nás budou nažhavení, budou se chtít vytáhnout. Měl by to být dobrý zápas," očekává Koubek.

Utkání 15. kola Hradec Králové - Sparta se hraje od 13:00, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: