Hlavní obsah

Svoboda po vítězné premiéře na lavičce Sparty neskrývá, že je šéfem jen na papíře

Hradec Králové

Vítěznou premiéru v roli hlavního trenéra pražské Sparty v tuzemské nejvyšší fotbalové soutěži si může po nedělním vystoupení v Hradci Králové zapsat do životopisu Zdeněk Svoboda. Kvůli řádům už „nemůže" šéfovat lavičce týmu z Letné David Holoubek, jenž byl jmenován trenérem po zářijovém odchodu Zdeňka Ščasného. A tak má Sparta v osobě čtyřiačtyřicetiletéh rodáka z Brna už třetího podzimního trenéra.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Asistent trenéra Sparty Praha Zdeněk Svoboda.

Článek
Fotogalerie

„Jde jen o formální změnu na papíře," neskrývá po vítězství na východě Čech Zdeněk Svoboda, že korekce byl jen formální kvůli naplnění legislativních předpisů.

Spartu už před časem koučoval, když měl Ščasný trest pro zápasy Evropské ligy. Tehdy si připsal dva nerozhodné výsledky se Schalke. Nejprve 2:2 v Německu, pak 1:1 doma.

Však také Holoubek před lavičkou jako tradičně mužstvo energicky koučoval, uděloval pokyny, prožíval zmařené šance i úspěšné zákroky v defenzivě... Jen v zápise o utkání je vedený jako asistent, protože nemá potřebnou licenci. „Od konce září, kdy odešel Zdeněk Ščasný, je to o Davidu Holoubkovi. A také o společné práci. Připravujeme mužstvo jako tým," prohlásil Svoboda po zisku tří bodů, o něž musela Sparta hodně těžce bojovat.

„Vítězství se zrodilo za cenu hodně vydaných sil a obrovské energie," přiznával Svoboda. „Po čtvrtečním utkání Evropské ligy se Southamptonem nám bylo jasné, že nepůjde o nic snadného. Vstřelili jsme rychle branku, ale nepřidali další, která by přinesla klid. A když už jsme odskočili, hned domácí korigovali. Nicméně úkolem byly tři body, které máme," radoval se.

Při vyhlídce podzimní ligové tečky nadcházející neděli proti Teplicím doufal v uzdravení některého z marodů, mezi něž se kvůli potížím s břišními svaly přiřadil čerstvě Holzer. „V sestavě kvůli přeplněné marodce obměňujeme maximálně jednoho hráče, což je na projevu patrné. Únava se kumuluje. Snad se dá někdo do pořádku," netajil Svoboda, že Sáček případně Čermák by mohli být do bitvy se Severočechy připraveni. Ve hře je i zkrácení trestu pro Dočkala, jenž si odpykal dvě třetiny třízápasového flastru za vyloučení v Liberci.

Reklama

Související témata: