Hlavní obsah

Nehrál jsem ideálně, ví Pulkrab. Vítězství ale Spartě na východě Čech vystřelil

Kdykoliv Matěj Pulkrab v dresu Sparty během podzimních zápasů nejvyšší tuzemské fotbalové soutěže skóroval, Pražané brali alespoň bod. Při nedělní konfrontaci s Hradcem Králové si v letenském dresu připsal premiérovou vítěznou trefu v 1. lize. „Dávat góly je můj úkol," krčil skromně rameny devatenáctiletý útočník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Lukáš Mareček, Matěj Pulkrab a Vjačeslav Karavajev oslavují gól na 2:0 v Hradci Králové.

Článek
Fotogalerie

Při tuhé řeži na východě Čech přitom dlouho nebyl vidět. „Po vedoucím gólu jsme se nemohli dostat do hry. Já se dostal maximálně ke sklepnutí několika míčů. Létali na mě jen dlouhé míče. Nehrál jsem ideálně, což si uvědomuji. Navíc souboje se silným Chlebounem nebyly snadné," krčil rameny Matěj Pulkrab.

Celkově vnímal, jak jsou Východočeši na duel nažhavení. „Jde o nováčka, navíc přijela Sparta. Z domácích hráčů bylo cítit, že jsme pro ně velkou výzvou. Navíc je hnalo i natěšené publikum," všímal si Pulkrab.

Klíčový okamžik však zvládl chladnokrevně. Po přihrávce Karavajeva v 63. minutě se neukvapil a míč uklidil do prázdné branky. Byť domácí následně bleskem korigovali, Sparta už si tři body vzít nenechala. „Byly hodně vybojované. Soupeř měl asi větší držení míče, ale na vyložené šance jsme podle mého soudu vyhráli," přemítal Pulkrab.

„Hodně se na nás podepisuje náročný program. Já tedy zrovna moc nehrál, protože jsem většinou ten jedenáctý do pole. Ale teď jsme porazili Southampton a vyhráli v Hradci, což nás psychicky osvěží. Horší je to vážně fyzicky," vykládal Pulkrab po těsném vítězství.

Reklama

Související témata: