Hlavní obsah

Plzeň - Brno 2:0Viktoria jde po vítězství nad Zbrojovkou do trháku! Ligu vede už o čtyři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Krmenčík 1 : 0
75. Ďuriš 2 : 0
Záznam online reportáže

Plzeň
Aktualizováno

Plzeň využila sobotní klopýtnutí Zlína, po výhře 2:0 nad Brnem v nedělní dohrávce 15. kola fotbalové ligy vede soutěž už o 4 body. S jistotou tedy přezimuje v pozici lídra. Viktoria hostům nic nedovolila, naopak její vítězství mohlo být mnohem vyšší. Vedení jí zajistil v prvním poločase Krmenčík, po přestávce se prosadil střídající Ďuriš.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva brněnský Alois Hyčka a plzeňští hráči Martin Zeman a Patrik Hrošovský.

Článek
Fotogalerie

Před zápasem se dočkala ovací domácích fanoušků dvojice Limberský - Petržela. Vstoupili do Klubu legend, jenž sdružuje fotbalisty, kteří v české lize odehráli minimálně 300 zápasů.

Limberský číslo dovršil včera, na trávníku však pobyl jen poločas, kvůli zranění o přestávce střídal. Petržela si 300. start připsal už zkraje října proti Hradci Králové.

Viktoria, do jejíž sestavy se vrátil kapitán Hubník (kvůli zranění nehrál čtvrteční duel Evropské ligy v Římě), mohla jít brzy do vedení. Krmenčík vnikl do pokutového území, zasekl a vypálil. Melichárek vyrazil s námahou na roh. Vzápětí připravil palebnou pozici pro Hrošovského, jehož bomba vyprášila Melichárkovi rukavice. Následovaly další dvě nebezpečné rány Hromady a Hořavy. Ve 22. minutě už domácí síť rozvlnili. Po rychlé akci po levé straně a centru Zemana se z voleje prosadil Krmenčík. Hosty navíc v téže minutě stihla další nepříjemnost v podobě zranění kapitána Poláka.

Ve 33. minutě se chytal za hlavu Hejda. Viktoriáni vyšachovali obranu Brna, domácímu stoperovi stačilo jen nastavit správně nohu. Jenže ze šesti metrů netrefil branku. Krátce poté se blýskl povedenou akcí Krmenčík, který orazítkoval tyč. V 42. minutě podruhé Melichárkovi pomohly tyče, přímý kop Zemana skončil na břevně.

Kdyby v poločase vedla o čtyři góly, nikdo by se nedivil. Jelikož Západočeši šancemi na odskočení soupeři o dva góly pohrdli, museli se mít stále na pozoru. Brno hrozilo brejky, brněnské útočné duo Škoda - Řezníček budí respekt všech ligových obran.

Ve druhém poločase nedotáhli viktoriáni několik křídelních akcí, po hodině hry pálil levačkou nebezpečně Řezník. Ďurišovi pak vzal míč z hlavy na malém vápně Lutovský. Střídající Ďuriš se ale přece jen ze vzduchu prosadil. V 75. minutě mu na hlavě přistál nadýchaný centr Petržely, slovenský útočník s přehledem zvýšil na 2:0.

Fotbalová liga - 15. kolo:
Viktoria Plzeň - Zbrojovka Brno 2:0 (1:0)
Branky: 22. Krmenčík, 75. Ďuriš. Rozhodčí: Berka - Hrabovský, Arnošt. ŽK: Hromada, Petržela - Štohanzl. Diváci: 8812.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský (46. Kovařík) - Hromada (46. Ďuriš), Hrošovský - Petržela (85. Bakoš), Hořava, Zeman - Krmenčík. Trenér: Pivarník.
Brno: Melichárek - Hyčka, Vraštil, Kijanskas, Lutonský - Polák (22. Buchta), Sedlák - Přichystal (73. Zavadil), Škoda, Štohanzl - Řezníček. Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: