Hlavní obsah

V dubnu chtěl s fotbalem skončit, ale už je zpátky. Jsem rád, že jsem to nezabalil, jásá Zavadil

Plzeň

Kapitán je zpátky! Když v dubnu od lékařů uslyšel, že má přetržený křížový vaz v koleni, zvažoval 38letý Pavel Zavadil konec kariéry. Po sedmi měsících však brněnský záložník hlásí návrat, v nedělním duelu 15. kola fotbalové ligy v Plzni nastoupil na posledních 20 minut. Porážku 0:2 sice neodvrátil, uvnitř však slavil velký triumf.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Brna Pavel Zavadil.

Článek

„Jsem šťastný, že se mi povedlo vrátit tak brzo. Potřeboval jsem odehrát pár minut, abych si otestoval, jak na tom jsem. Dopadlo to pozitivně, cítil jsem se na hřišti velmi dobře. Věřím, že mi to pomůže psychicky. Rád bych fotbal ještě nějaký čas hrál," uvedl Zavadil.

Před jarní operací měl černé myšlenky, ty ho však záhy opustily. „Jsem rád, že jsem to nezabalil. Po operaci jsem hned věděl, že se chci vrátit," podotkl zkušený záložník. Jeho hnacím motorem byl vztah k fotbalu, který miluje. Nedovedl si představit, že by o něj přišel. „Fotbal je můj život. I když mám už svůj věk, jsem zvyklý být každý den na hřišti," pověděl Zavadil, jenž za svoji kariéru prošel například Spartou, Ostravou, Haifou nebo Arisem Soluň.

Jeho parťáci mu na podzim příliš radosti nedělali. Zbrojovka nevyhrála šestkrát v řadě, po polovině soutěže je až čtrnáctá. „Výsledky příznivé nejsou. Nelze však přehlédnout, že v létě zasáhla tým spousta změn, je třeba čas, aby mužstvo začalo zase šlapat," sdělil Zavadil.

„Čeká nás nesmírně náročné jaro. Pokud zvládneme příští utkání s Karvinou, bude zima o něco pozitivnější. Bude to pro nás zápas o život," uzavřel Zavadil.

Reklama

Související témata: