Hlavní obsah

Sám jsem překvapený druhým místem i posbíranými body, přiznává kouč vicemistrů Šilhavý

Praha

Ozdobil fotbalovou Slavii vavřínem podzimního vicemistra, takže deset tisíc diváků v Edenu mu po posledním letošním domácím utkání děkovalo. Aby ne, když se sešívaní pod vedením trenéra Jaroslava Šilhavého probrali z počáteční letargie, k pěti bodům posbíraných v úvodních čtyřech kolech pod Dušanem Uhrinem jich přidali sedmadvacet a po polovině nejvyšší domácí soutěže figurují na druhé příčce tabulky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Jaroslav Šilhavý děkuje fanouškům.

Článek
Fotogalerie

Už jedenáct zápasů po sobě jste v lize neprohráli. Čekal jste něco podobného, když jste v polovině září po pěti kolech měnil Julisku za Eden?

Lhal bych, kdybych tvrdil, že bych s tím počítal. Musím naopak přiznat, že jsem sám překvapen tím, kolik bodů jsme získali a že jsme v jedenácti ligových a dvou pohárových zápasech ani jednou neprohráli.

Díky tomu jste se v tabulce vyšplhali po první polovině soutěže už na druhou příčku, takže i to pro vás musí být překvapivý počin.

Příjemný a povzbudivý do další práce, i když jde samo sebou jen o dílčí výsledek. Do konce ligy spousta kol zbývá, teď na podzim nás čeká ještě jedno utkání, na které se musíme pořádně připravit. Nečeká nás nic jednoduchého, protože Zlín si počíná na podzim velice sympaticky. Hraje zezadu, čeká na svou příležitost, jeho hra je dobře organizovaná.

Vy se ale také zápas od zápasu zlepšujete. Teď naposledy jste přehráli Mladou Boleslav tak, suverénně, jako byste ani nebyli sousedy v tabulce a neválčili spolu o pohárové příčky.

Pravdou je, že jsme podali velmi dobrý výkon, i když závěr jsme si zbytečně zkomplikovali. Stejně - anebo možná ještě důležitější - však bylo, že jsme v předchozích zápasech získávali body, i když naše výkony nebyly ideální. I proto jsme v tabulce druzí.

Co vám k ní ještě pomohlo?

Určitě hodně kvalitní kádr, který za pochodu stále ještě poznávám. Někteří hráči tudíž nedostali ještě tolik šancí a proto nevím, jak se chovají v mezních situacích. Naše spolupráce ovšem pokračuje a během zimní přestávky konečně vznikne prostor k vzájemnému poznání i tomu, abychom mužstvo stabilizovali.

Narážíte tím na Železníka koupeného ze Zlína? Na Nizozemce Van Burena a Van Kessela?

Železníka zbrzdilo těžké zranění. Když jsem do Slavie přišel, trénoval individuálně, teď už se samozřejmě připravuje s námi, pracuje, prokazuje charakter, ale ještě to není ono. Uvidíme...Věřím, že se během přestávky zase dostane do formy.

A zmiňovaní Nizozemci?

Van Buren se dostává v poslední době na hřiště stále častěji a jeho výkony začínají být velice slibné. To proto, že na sobě v tréninku pracuje a každý zápas, který chodí hrát za juniorku, poctivě a bez řečí odmaká. I proti Mladé Boleslavi přinesl na hřiště pohyb a čerstvý vítr, jen klid v koncovce mu zatím chybí. Van Kessel naopak neudělal tolik pro to, aby nás přesvědčil, že na hřiště patří. Zpočátku příležitosti dostával, ale nebyli jsme s ním spokojeni, takže skončil na lavičce mezi náhradníky.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články