Hlavní obsah

Rozhodčí Nenadál dostal za divočinu v Liberci rekordní trest na pět zápasů

Aktualizováno

Dvě penalty ve prospěch jednoho týmu, tři červené karty navrch. Takový zápas už fotbalová liga dlouho neviděla. Rozhodčí Martin Nenadál má za chyby v nedělním utkání 15. kola mezi Libercem a Slováckem pozastavenou činnost na rekordních pět zápasů. Podle komise rozhodčích ani jedna z penalt pro Liberec být neměla, naopak Slovácku sudí jednu upřel...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Martin Nenedál si připsal rekordní stopku.

Článek
Fotogalerie

Hosté nechápali, co s nimi Nenadál provedl. Vedli 2:0 a směřovali k vítězství, dvě podivné penalty však vývoj zápasu zásadně změnily. „Rozhodčí se asi musel zbláznit. Kdybychom vedli o tři góly, odpískal by pro domácí klidně penalty tři," durdili se hráči Slovácka.

„Myslím, že jako hráč i trenér už jsem toho zažil relativně hodně a myslel si, že mě ve fotbale jen tak něco nepřekvapí. Ale člověk se v 58 letech učí, znovu jsem byl překvapený průběhem utkání," kroutil hlavou i jejich trenér Stanislav Levý.

A komise rozhodčích jim dala za pravdu. Nenadál podle ní utkání výrazně ovlivnil ve prospěch Liberce. „Rozhodčí se mimo jiných dopustil tří hrubých chyb, když v 66. a v 68. minutě nesprávně nařídil pokutový kop pro domácí a v 91. minutě nesprávně nenařídil pokutový kop pro hostující tým," rozhodla komise a potrestala proto Nenadála pozastavením delegace na pět soutěžních utkání.

Nejvyšším trestem v sezóně zatím byly čtyři zápasy

Nenadál, který má na kontě 55 ligových zápasů, si odpyká druhý trest za sebou. Na konci října měl pozastavenou delegaci na dva zápasy za to, že neodpískal penaltu ve prospěch Příbrami v utkání na Spartě. Do ligy znovu zasáhl až v neděli a zase chyboval.

Dosud nejvyšším trestem komise v aktuálním složení pod vedením Michala Listkiewicze byly čtyři zápasy, které dostali v srpnu Jan Jílek a asistent Zdeněk Dobrovolný a v říjnu také asistentka Lucie Ratajová.

Reklama

Související témata: