Hlavní obsah

Hrajete o záchranu? Tak zůstanete doma a do tepla nepoletíte! Jihlava zrušila Turecko

Jihlava

Bídný podzim je straší ze sna, a to mají ještě sobotní duel s Libercem před sebou. Fotbalisté Jihlavy jsou po polovině soutěže na patnácté, sestupové příčce. Na čtrnácté Brno ztrácejí čtyři body. Jedním z důsledků mizérie je, že Vysočina nepojede v zimní přestávce na plánované soustředění do Turecka. Vedení se rozhodlo absolvovat přípravu v domácích podmínkách, v nichž bude mužstvo na jaře bojovat o záchranu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jihlavu čeká česká zima na umělce... Vlevo Petr Hronek v souboji s obráncem Bohemians Michalem Šmídem.

Článek

Nejsou výjimkou. Když třeba po bídném podzimu přišel loni do Jablonce nový kouč Zdenko Frťala, také zrušil první ze dvou plánovaných soustředění v teple. Chtěl co nejdříve poznat odolnost, morálku a charakter hráčů, a tak se mužstvo místo na Kanárské ostrovy vypravilo do Nymburka.

Jihlavští dopadli stejně. "Boje o záchranu budou probíhat v českém počasí. Na to se musíme perfektně připravit a zvolit pro tyto duely správné typy hráčů. Znamená to, že neplánujeme herní soustředění v Turecku," avizuje na klubovém webu Zdeněk Tulis, ředitel Vysočiny.

Získat minimálně dvacet bodů

Kritické manko může zmírnit případná výhra v nadcházejícím domácím duelu s Libercem. "Jarní odvetná část pro nás začíná už v utkání proti Liberci. Jsem přesvědčen, že si to hráči i realizační tým uvědomují a společně udělají maximum, abychom v sobotu tolik potřebné tři body získali. V nadcházejících patnácti duelech jarní sezóny musíme získat minimálně dvacet bodů, abychom na záchranu mohli vůbec pomýšlet," zdůrazňuje ředitel.

"Před námi je zkouška, kterou už zažilo mnoho renomovanějších klubů, než je FC Vysočina. Pro její zvládnutí se musíme jednotně semknout a všichni na své pozici dělat maximum pro udržení našeho mužstva mezi českou elitou. Mužstvo má svoji kvalitu a nepatří na stávající tabulkovou pozici," věří Tulis.

Přes zimu vedení nepočítá s velkými změnami v hráčském kádru. "V létě jsme tým přebudovali. Stále jej považujeme za dobrý. Jsme přesvědčeni, že máme věkově velmi vyvážené mužstvo. Zároveň jsme v týmu vytvořili konkurenci na jednotlivých postech, která v Jihlavě na takové úrovni dosud nikdy nebyla," poukazuje Tulis.

Reklama

Související témata: