Hlavní obsah

Piták přichází o nejlepší. Slavia je titulu blízko, věří její nedávný kapitán

Praha

Má trochu pech. Sám se sešívanými nikdy mistrovský titul nezískal, hned pro tři rakouské si musel odskočit do Salcburku. A sotva se v létě s Edenem jako fotbalista rozloučil, červenobílí jsou velmi blízko vrcholu. „Slavia se o titul může porvat už v této sezóně. Mužstvo má velmi kvalitní a na vedoucí Plzeň moc neztrácí. Myslím, že se jí to může povést,“ věří Karel Piták (36), nedávný kapitán sešívaných.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karel Piták a jeho spoluhráči ze Slavie děkují fanouškům po výhře nad Příbramí.

Článek
Fotogalerie

Pomalu neví, co dřív. „Jsem asistentem v juniorce Slavie, na Xaverově trénuju děti a sám ještě hraju ve třetí lize za Olympii Hradec Králové. Možná mám fotbalu víc než dřív," usmívá se Karel Piták, který se navrch spolu s Erichem Brabcem stal patronem lednové Tipsport ligy.

Jedno ho však přece jen může mrzet. Profesionální kariéru v létě ukončil, a tak přichází o nejlepší. Sešívaní po letech už zase útočí na titul.

„S novým majitelem jde všechno snadněji než dřív. Ale já ve Slavii zůstal, i když ne jako hráč. Věřím, že klub nastoupil správnou cestu a neřekl poslední slovo," zůstává věrný červenobílým barvám.

Jednou by chtěl Slavii trénovat

Užívá si dvojrole. Baví ho být zároveň trenérem a pořád i hráčem. V létě se přitom ještě stále cítil na nejvyšší soutěž. „Z první ligy prostě nic nepřišlo. Měl jsem nějaké nabídky z druhé ligy, ale to bych současné nemohl trénovat. Zvolil jsem stávající variantu," líčí Piták.

Slavia má nabitý kádr, někteří hráči z áčka se tak udržují v zápasové kondici v juniorce. „Hráči jsou na tom psychicky líp než předtím. Sami potvrzují, jak si věří. Na hřišti je pak vidět, že si to teď užívají," oceňuje vzestup pod taktovkou kouče Jaroslava Šilhavého.

Piták přitom vůbec netají, že jednou by rád figuroval ne jeho místě. „Chci se trénování dál věnovat. Nedávno jsem dostudoval A licenci a časem bych chtěl zkusit i profilicenci. Jednou bych samozřejmě chtěl ideálně trénovat Slavii, ale všechno má svůj čas..." culí se Piták.

Užívá si divoké zápasy ve třetí lize

Zkušený záložník se zatím stále činí i na hřišti. Jeho Olympia Hradec Králové je po podzimu druhá v ČFL, a tak může pomýšlet dokonce i na druhou ligu.

„Těžko říci, jestli bych i druhou ligu hrál. Je to až za půl roku, nechávám tomu volný průběh. Dal jsem na podzim pět gólů a mohlo jich být ještě víc. Hlavní však je, že jsme v tabulce nahoře," pochvaluje si.

Formu si drží, i když některé tréninky vynechává. „Jezdím na ně do Hradce ve čtvrtek a v pátek. Jinak trénuju s juniorkou, takže tréninků mám dost. Ve třetí lize jsou zápasy občas docela divoké, i tak si je ovšem užívám. Na jaře chceme skončit co nejvýš," ujišťuje Piták.

Reklama

Související témata: