Hlavní obsah

Nijak dobrá Sparta. Měli jsme na ní něco urvat, štve teplického Grigara

Praha

Šesté místo po podzimu berou, loučení s ním však mohlo být mnohem lepší. Fotbalisté Teplic podlehli na Spartě 1:2 a z Letné odjeli s pocitem, že vzhledem k rozpoložení marodkou oslabeného soupeře si měli troufnout na mnohem víc. „Tohle nebyla nijak moc dobrá Sparta. Měli jsme na ní něco urvat,“ kaboní se brankář Tomáš Grigar.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Tomáš Grigar kvituje šesté místo Teplic jako slušný úspěch.

Článek
Fotogalerie

Dříve za Letenské chytal a vzájemné duely pořád hodně prožívá. „Zápasy se Spartou mám rád, vždycky je to skvělé," potvrzuje Tomáš Grigar.

První gól dostal paradoxně po rohu od Michala Kadlece, s nímž ve Spartě společně působili, než obránce odešel do zahraničí. Teplický gólman pak okamžitě vystartoval na rozhodčího Jílka s reklamací, že ho hlavičkující sparťan fauloval. Neuspěl, gól platil.

„S odstupem času jsem si přehrál situaci v hlavě a faul to nebyl. Přišel přetažený centr a Kadlec tam dobře vletěl. Moje chyba," uznává třiatřicetiletý gólman.

Severočeši přesto ještě pořád žili. „Do druhé půle jsme vstoupili dobře, Sparta zalezla, ale z naší chyby šla do brejku a Lafata ho proměnil. Je to střelec," lituje Grigar.

Podzimní cíl splnili

Minutu před koncem David Vaněček už jen snížil, a tak Teplice přezimují se ziskem 22 bodů.

„Cíl byl být do osmého místa a jsme šestí, tak snad bude spokojenost," poukazuje brankář.

Zatímco venku Teplice vyhrály čtyřikrát, na vlastním hřišti jen dvakrát. „Měli jsme doma celou první pětku. Těžké zápasy a jsme rádi, že jsme sbírali body venku. Na jaře se to snad otočí a budeme zvládat utkání hlavně doma. Na týmy nad sebou máme v tabulce velký odstup, posun nahoru bude těžký. Šesté místo by bylo dobré i na konci sezóny," přemítá Grigar.

Reklama

Související témata: