Hlavní obsah

Čermák na oslavu návratu rozdával jesličky. Sparta se dá přes zimu do kupy, věří

Kvůli zranění chyběl na trávníku dlouhé dva měsíce a jeden den. Na oslavu návratu předvedl pěkně drzé kousky. Hned dvakrát nasadil teplickým soupeřům potupné jesličky a diváci mu nadšeně aplaudovali. „V závěru mého pobytu na hřišti už mi síly docházely,“ netají záložník Aleš Čermák, který přispěl fotbalistům Sparty v podzimní ligové derniéře k výhře 2:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Aleš Čermák (vlevo) a Mario Holek oslavují třetí gól během utkání s Interem Milán.

Článek
Fotogalerie

Vrátil se jako na zavolanou. Když v Hradci Králové rozšířil početnou letenskou marodku Holzer, proti Teplicím zaujal jeho místo na levém kraji zálohy kapitán Lvíčat. A vydržel na trávníku 75 minut.

„Příjemný pocit mám především díky výhře. Po fyzické stránce na mně byla pauza samozřejmě znát. Dobře jsem se cítil hlavně v úvodních minutách, kdy jsem se chytil prvním míčem," popisuje Aleš Čermák.

Nebál se hrát, jako střídající hráči pak do utkání zasáhli i Sáček a Zahustel. „Jsme rádi za každého, kdo se uzdraví. Čermák podal po dlouhé pauze dobrý výkon, Sáček taky dobře naskočil. Věřím, že na Inter už budou velmi dobře připraveni," avizuje trenér Zdeněk Svoboda, že Spartu ještě čeká čtvrteční duel v Miláně.

Konkurence jim prospěje

Zatímco v Evropské lize mají Letenští již kolo před koncem skupiny jistý postup z první příčky, důležitou výhrou nad Teplicemi si v domácí soutěži zajistili přezimování jen na třetím místě.

„Představovali jsme si podzim trošku jinak, na druhou stranu je před námi celá jarní část soutěže," utěšuje se Čermák.

„Poslední týdny jsme měli opravdu velkou marodku, takže všechna vítězství, která jsme dokázali posbírat, jsou velmi cenná. Přes zimu se dáme zdravotně do kupy, v týmu tak vzroste i prospěšná konkurence," těší se mladý záložník.

Reklama

Související témata: