Hlavní obsah

Zbrojovka zachránila aspoň bod. Remíza je ale málo, smutnil stoper Vraštil. Na kouče útočili fandové

V úplném závěru zápasu s Karvinou zachránili aspoň bod, ale s remízou 1:1 nemohli být brněnští fotbalisté v podzimní prvoligové derniéře spokojeni. V tabulce přezimují jen jedno místo nad sestupovými příčkami a pouze s dvoubodovým náskokem na předposlední Jihlavu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Brna Svatopluk Habanec.

Článek

„S Karvinou jsme chtěli doma za každou cenu urvat tři body, ale bohužel se nám to nepovedlo. V nastaveném čase jsme alespoň srovnali, ale i tak je remíza pro nás hrozně málo," smutnil stoper Zbrojovky Lukáš Vraštil, který skóroval hlavou po centru střídajícího Zavadila. „Věřil jsem do poslední chvíle. Standardku soupeř ještě odvrátil, ale Zavoš poslal do šestnáctky znovu krásný balón," pochválil Vraštil uzdraveného špílmachra týmu, který odehrál jubilejní dvousté utkání v nejvyšší soutěži.

Mrzel ho gól, který Brňané inkasovali krátce po pauze. „Přitom nám o přestávce v kabině trenér důkladně vyčinil a taky pořádně nahecoval. Byli jsme odhodlaní na Karvinou vlítnout. Místo toho jsme za chvíli prohrávali," litoval Vraštil Šislerovy branky, při níž zřejmě chyboval gólman Zbrojovky Dušan Melichárek. „Nebyla to tak snadná střela, jak to možná vypadalo z tribuny, ale každopádně jsem si s ní měl poradit," uznal.

Kouče Zbrojovky Svatopluka Habance štvalo, že v úvodu neproměnili velké šance Hyčka a Škoda. „Kdybychom vedli 2:0, střetnutí by se zřejmě vyvíjelo jinak. Jenže se tak nestalo a potom už to byla z naší strany křeč. Zase jsme museli honit výsledek. Plichtu jsme sice zachránili, ale bod je pro nás málo. Máme za sebou jednoznačně nepovedený podzim," měl jasno Habanec.

Část fanoušků Zbrojovky se pokřikem dožadovala jeho odvolání. „Slyšel jsem to a musím se s jejich nepřízní poprat. Budu dál pracovat co nejlíp a čas ukáže," reagoval a už přemýšlel o zimní přípravě. „Bude muset asi proběhnout větší rekonstrukce mužstva, než jsme původně zamýšleli," přemítal Habanec.

Klidná zima pro nováčka

To karvinský nováček prožije podstatně klidnější zimu. „Kdybychom v Brně zvítězili, řekl bych, že máme za sebou velmi vydařený podzim. Protože jsme o výhru na poslední chvíli přišli, slůvko velmi vynechám," usmíval se trenér Slezanů Jozef Weber, jehož celek nasbíral 21 bod. Připustil, že plichta se Zbrojovkou byla nakonec spravedlivá. „Měli jsme smůlu, že na závěrečné minuty přišel uzdravený Zavadil. Jeho centry jsou nebezpečné, po jednom z nich jsme nezvládli Vraštila pokrýt," měl pořád v hlavě.

Vedení Karvinským zajistil bývalý fotbalista Brna Jan Šisler. „Sklepl jsem míč Voltrovi, ale on mi ho vzápětí vrátil. Tak jsem zkusil bodlem vypálit a spadlo to tam. Byla to přitom střela z nouze, Melichárek možná balón neviděl," uvažoval karvinský záložník.

I jeho mrzelo, že nováček neudržel těsný náskok. „Ke konci nám zřejmě už trochu docházely síly, vždyť jsme měli v nohách středečních 120 pohárových minut s Duklou v pěticentimetrovém sněhu," připomněl. „Přesto jsme spokojeni, s jednadvaceti body máme teď klid na práci," culil se Šisler.

Reklama

Související témata: