Hlavní obsah

Titul? O něm už Bolka nemluví. Šéf klubu zváží, co a jak dál

Mladá Boleslav

Pracně se vyškrábali nahoru, rychle spadli dolů. Po 11. kole fotbalisté Mladé Boleslavi vedli prvoligovou tabulku, závěr podzimu ale zpackali. Sérii šesti kol bez výhry korunovali nečekanou domácí plichtou 2:2 s poslední Příbramí. Bolka tak přezimuje až na páté příčce s tříbodovou ztrátou na čtvrtý Zlín.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Mladé Boleslavi Leoš Kalvoda během utkání s Bohemians.

Článek

Je to sešup. Jako by remízou 3:3 s Brnem urazili všechny fotbalové bohy. Nezvládli tehdy koncovku, stejně jako v dalších domácích duelech se Zlínem a teď s Příbramí.

„Měli jsme podzim výborně rozjetý. Dalo se mluvit i o titulu, ale od té doby jsme to absolutně nezvládli. Teď nám možná pauza přijde vhod," kaboní se útočník Jan Chramosta.

Vedení klubu čekalo rozhodně víc. Spekuluje se proto, že by se do Boleslavi mohl vrátit trenér Dušan Uhrin mladší i s manažerem Josefem Jinochem. Oba v průběhu podzimu skončili ve Slavii.

„Na podzim byla pasáž, kdy jsme měli velice dobrá utkání, vyhrávali jsme a byli i první. Ale poslední třetina se nám vůbec nepovedla," lituje trenér Leoš Kalvoda. Po dvou kolech nahradil Karla Jarolíma, který odešel k české reprezentaci.

Dufek rozhodne do konce prosince

Vedení zatím případné změny nekomentuje. „Nechme si to bez emocí projít hlavou a do konce prosince se rozhodneme, co a jak," avizoval v rozhovoru s O2 TV šéf klubu Josef Dufek.

Jisté vysvětlení kouč má. „Cílem klubu by mělo být mužstvo stabilizovat, změn v základní sestavě proti konci minulé sezóny je šest nebo sedm. Takže velký skok," poukazuje Kalvoda.

„Máme páté místo a to ještě může za jistých okolností zaručovat poháry. Máme náskok šest bodů na šestého a ztrácíme tři na čtvrtého. Myslím, že by se nemělo propadat panice. Pořád je o co hrát a proti minulým sezonám máme po podzimu přibližně stejně bodů," dodává Kalvoda.

Reklama

Související témata: