Hlavní obsah

Chtěli bychom přivést dva až tři hráče, nastiňuje teplický trenér Šmejkal

Teplice

Na šestém místě prvoligové tabulky přezimují fotbalisté Teplic. Ale trenér Daniel Šmejkal, který má za sebou první půlrok v roli hlavního kouče v nejvyšší soutěži, si uvědomuje, že obhájit současné příčky i na jaře, nebude jednoduché. „Proto bychom chtěli přes zimu přivést dva až tři nové hráče,“ nastínil záměry směrem k druhé polovině sezóny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Teplic Daniel Šmejkal během utkání na Spartě.

Článek

Jak z vašeho pohledu vyznívá teplická rekapitulace dosavadní části ligového ročníku?

Za interní cíl jsme si stanovili umístění do osmého místa, což se nám podařilo splnit. Jsme za to rádi a moc si toho vážíme. Někdo může namítnout, že šestá pozice není bůhvíjakým výsledkem, ale já ji stavím vysoko a je to pro nás závazek, abychom dál tvrdě pracovali.

Co vás s odstupem času ale mrzí nejvíce?

Ztratili jsme některá utkání. Ještě bych se vrátil k tomu, že nám nevyšel druhý poločas v Příbrami. Prohrát můžete, když je soupeř lepší. Jenže tam jsme si to prohráli sami a nebyli jsme spokojeni s vnitřní silou týmu. Ostatní prohry přišly po boji, a to se přihodí, že ne všechno vyhrajete.

Z čeho vycházela základní sestava?

Brankář Grigar odchytal celý podzim, do kostry týmu patřili Ljevakovič, Fillo, po příchodu na hostování i Tomáš Kučera. Ustálila se i stoperská dvojice Jeřábek, Lüftner. Osa je důležitá, ale říká se, že ani bez ostatních to nejde. Jsem rád, že si mužstvo sedlo, ale už je po podzimu a spíš hledíme dopředu.

Co říkáte na šest podzimních gólů útočníka Davida Vaněčka?

Šli jsme do sezóny trochu s neznámou, jak to bude vypadat v ofenzívě. A čekali jsme, jak se mužstvo projeví. David Vaněček měl dva roky smůlu a zdravotní problémy. Pak se jeho situace stabilizovala, sálala z něj obrovská chuť do fotbalu, což jen kvitujeme.

Máte představu o případných změnách v kádru?

Vím, že někteří hráči z lavičky moc nepromluvili do sestavy. V pátek proběhne hodnocení s vedením klubu a budeme se zabývat analýzou. Chtěli bychom přivést dva až tři hráče. A zase to tak vychází v úvahách, že by se nám hodil do každé řady jeden. A zatím nikdo neodešel.

Reklama

Související témata: