Hlavní obsah

Potřebujeme do týmu štiku, aby nám naši kapři neusnuli, říká kouč Karviné Weber

Karviná

Velká spokojenost vládne po podzimní části první ligy v táboře ligového nováčka z Karviné. Sedmé místo, na kterém přezimují, je více, než v klubu vůbec doufali. Karviná jak v lize, tak postupem do čtvrtfinále MOL Cupu dosáhla pro hornické město historických met.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Karviné Jozef Weber během utkání na Spartě.

Článek

Kouč Jozef Weber ale přílišnou euforii brzdí. „Jsme velice spokojení a jednadvacet bodů je slušný základ pro jaro. Dokázali jsme sami sobě, že jsme schopni v lize obstát a to mě hodně těší. Ale některé zápasy jsme nezvládli a to je třeba taky vidět," upozornil Weber.

Aktuální umístění podle něj úplně neodpovídá síle týmu. „A to si dobře uvědomujeme. Jistou roli hrála nováčkovská euforie, ale je za tím především obrovský kus práce. Většinu utkání jsme odehráli, jak se říká, na krev. A to možná týmy, které jsou teď pod námi, neudělaly," přemítal Weber.

Cílem Karviné zůstává záchrana. „Ačkoliv jsme takový podzim ani nečekali, nebudeme velkohubí. Chceme ligu udržet, tím ale neříkám, že by to mělo být na čtrnáctém místě," upozornil Weber. „Našim přáním bylo získat na podzim dvacet bodů a to jsme zvládli. Nyní se budeme chtít co nejdříve zachránit, abychom si domácí zápasy s Plzní, Slavií a Spartou mohli užít," nastínil karvinský kouč.

Důležité podle něj bude znovu udržet kádr pohromadě. Včetně brankáře Jana Laštůvky, který má ve smlouvě, že v případě nabídky ze zahraničí může odejít. „Mluvil jsem s ním na tohle téma před pár dny a měl jsem pocit, že chce zůstat. Ale i kdyby odešel, tak panikařit nebudeme. Braňo Pindroch vychytal postup a není důvod si myslet, že by to nezvládl. V záloze máme i mladého Pastornického," přemítal Weber a dodal, že velké hráčské rošády se v Karviné očekávat nedají. „Nějakou štiku do toho našeho rybníka, aby nám ti naši kapři neusnuli, potřebujeme. Ale nebude to nic drastického. Potřebujeme někoho do útoku i do středu hřiště, kde to odehráli tři hráči," řekl Weber.

Reklama

Související témata: