Hlavní obsah

Tak ne Plzeň, Néstor bere Spartu. A teď španělského soupeře, poroučí si

Plzeň se zajímá o Néstora z Dukly, rozkřiklo se již koncem podzimu. Ofenzivní španělský fotbalista však nakonec zamířil rovnou do tábora nesmiřitelného rivala Viktorie. V pátek podepsal smlouvu na dva a půl roku se Spartou. „Manažer mi říkal, že nabídek bylo hodně, ale pro mě byla Sparta jasnou volbou. Byla to moje priorita. Také jsem chtěl zůstat v Praze kvůli rodině,“ vysvětluje Néstor Albiach v rozhovoru pro sparta.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Néstor Albiach z Dukly a fotbalisté Plzně Jan Kopic (vlevo) a Jakub Hromada. Španěl teď bude ve Spartě jejich ještě větším soupeřem...

Článek

Zlatá Praha, řekl si 24letý Španěl. Na Julisce působil od roku 2013, teď se přesunul nejblíže, kam na mapě české ligy mohl. Na Letnou.

„Zůstávám ve stejném městě, v tom se pro mě nic nemění. Také proto jsem ve Spartě podepsal. Znám město, znám tu hodně lidí, mám tu přátele. Zůstat v Praze je pro mě nejjednodušší. Láká mě, že Sparta hraje každou sezónu Evropskou ligu, tak uvidíme, jak se bude dařit," vysvětluje Néstor Albiach.

Na Letnou přichází v pravou chvíli, těsně před pondělním losem úvodního jarního kola Evropské ligy.

„Uvidíme, koho dostaneme. Doufám, že nějaký španělský tým," poroučí si s úsměvem. Přání se mu může splnit, Sparta jako vítěz skupiny může narazit na Celtu Vigo, Bilbao či Villarreal, s nímž letos vypadla ve čtvrtfinále.

Zatím zná Váchu a Karavajeva

Španěl ve čtvrtek bedlivě sledoval rozlučkový zápas svých nových spoluhráčů ve skupině. Sparta měla postup předem jistý a prohrála v Miláně 1:2.

„Inter sice držel míč, ale nevytvořil si moc šancí. Sparta zase byla lepším týmem v druhém poločase a je škoda, že nakonec inkasovala druhý gól. Stejně jako proti Southamptonu ukázala, že je velmi silná," hodnotí.

Na Letnou nejde úplně do neznáma. „Znám Lukáše Váchu a Vjačeslava Karavajeva, který se mnou hrál před dvěma lety na Dukle. Samozřejmě znám i ostatní, protože jsem proti nim hrál. V lednu už budu znát všechny osobně," těší se Néstor Albiach.

Reklama

Související témata: