Hlavní obsah

Dočkal do Itálie? Kdepak, Sparta v zimě prodávat nehodlá

Španěla Néstora Albiacha z Dukly už mají, jinak jsou Letenští na zimní přestupové burze zatím celkem v klidu. Fotbalová Sparta momentálně přiznává námluvy s jedinou další posilou, kterou by měl být levý rumunský obránce Bogdan Vatajelu z Universitatey Craiova. Účastník jarní části Evropské ligy naopak nechce ani slyšet o odchodu některého z klíčových hráčů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Postup! Bořek Dočkal po vítězství nad Southamptonem.

Článek

Krejčí, Schick, brzy po startu sezóny také Brabec či Fatai. Sparta se v létě odchodům svých hráčů do zahraničí nebránila. A byl to první díl do mozaiky, proč pak především kvůli rozsáhlé marodce málem neměla s kým hrát.

„Dva z těch transferů jsem nepodporoval," poukázal po skončení podzimu majitel klubu Daniel Křetínský.

Letenští mají dost důvodů, aby během zimního přestupního termínu nikoho z členů základního kádru neprodali. Je to případ i Bořka Dočkala, který si především šesti gólovými přihrávkami jako nejlepší asistent v Evropské lize řekl o pozornost klubů z Itálie, Turecka či Ruska.

„Žádnou nabídku na Bořka na stole nemáme. Nevím, na základě čeho se tato spekulace objevila. A i kdyby, v zimě nechceme řešit žádné transfery ven. Oslabování rozhodně nepřipadá v úvahu. V lize máme ztrátu a chceme se poprat o titul," zdůrazňuje generální ředitel Adam Kotalík.

Hledají alternativu za Costu

Pokud jde o posílení, Sparta má na mušce rumunského levého obránce Bogdana Vatajelua z Craiovy. Ne že by byla nespokojená s Costou, který dal gólem Southamptonu razítko na postup v Evropské lize. Reprezentant Zimbabwe ovšem v lednu na měsíc zmizí na mistrovství Afriky.

„Přestupové aktivity nekomentujeme do doby, než jsou dotaženy. Není k tomu co konkrétního sdělit. Mohu jen říci, že usilujeme o příchod jednoho hráče na defenzivní post. A je to jediný transfer, na kterém nyní pracujeme," říká Kotalík.

„Jde o levonohého hráče," doplňuje nový hlavní trenér Tomáš Požár.

Na levý kraj obrany si Sparta již z hostování v Jablonci předčasně stáhla odchovance Matěje Hybše. Stejným případem je i mladý stoper David Březina, který hostoval v Senici.

Reklama

Související témata: