Hlavní obsah

Brankářské změny: Kovář do Slavie. Berkovec ke Klokanům

Aktualizováno

Do fotbalové Slavie přijde brankář Přemysl Kovář, který naposledy chytal v Bulharsku za Černo More Varna. Gólman Martin Berkovec odejde z Edenu na hostování do Bohemians, odkud se do Sparty vrací Viktor Budinský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Přemysl Kovář na archivním snímku.

Článek
Fotogalerie

Jednatřicetiletý Kovář je odchovancem Slovácka, v ročníku 2006/07 hostoval v třetiligové řecké Lamii. V roce 2010 přestoupil do Liberce, kde se o tři roky později stal jedničkou a měl významný podíl na třetím místě v lize. Zahrál si také v základní skupině Evropské ligy a před sezónou 2014/15 odešel do Izraele, kde rok a půl chytal za Hapoel Haifa.

"Nabídka Slavie se neodmítá. Budu chtít udělat maximum pro to, abychom jako tým na konci slavili. Slavia je hladová po úspěchu a to mě přesvědčilo," uvedl Kovář.

Generální ředitel Slavie Martin Krob ho označil za kvalitního a zkušeného gólmana. "Má za sebou úspěšná angažmá v zahraničí a nyní přichází do Slavie, aby kryl záda reprezentačnímu gólmanovi. Věřím, že se mu v Edenu bude dařit," řekl Krob.

Berkovec se vrací do známého prostředí

Berkovec bude podruhé v kariéře hostovat v Bohemians 1905, kde stráví jarní část sezóny. Sedmadvacetiletý gólman přichází jako náhrada za Slováka Viktora Budinského, kterého si z hostování předčasně stáhla Sparta.

Sedmadvacetiletý brankář na podzim zasáhl do dvou ligových zápasů, jinak kryl záda Pavlenkovi. Rodák z Mariánských Lázní už v Bohemians působil v ročníku 2013/14, během kterého odchytal 26 utkání, mužstvu výrazně pomohl k záchraně a stal se oblíbencem fanoušků.

"Musím říct, že se těším na fanoušky i do brány. Ve Slavii jsem teď nechytal skoro vůbec a už mi to chybí. Zatím bych si nedokázal představit, že bych šel z hostování ze Slavie někam jinam než do Bohemky, protože tady to znám a je mi tady příjemně," řekl pro web Bohemians Berkovec, který má v nejvyšší soutěži celkem na kontě 72 startů.

Reklama

Související témata: