Hlavní obsah

Zmrhal možná dostane zelenou k odchodu. I proto Slavia ještě líčí na křídelního záložníka

Praha

Dvakrát měl nakročeno k přestupu, dvakrát v Edenu zůstal. Není vyloučeno, že do třetice už Jaromír Zmrhal fotbalovou Slavii opustí a do zahraničí se podívá. Sešívaní avizují, že třiadvacetiletý reprezentant je jediným členem základního kádru, o jehož odchodu jsou v zimě svolní uvažovat. Nejspíš i proto chtějí angažovat ještě dalšího křídelního záložníka. Mohl by být z Plzně, Liberce, Zlína či ze Španělska...

Slavia zahájila zimní přípravuVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Slavia zahájila zimní přípravu

Jak se stalo jejich zvykem v posledních přestupních termínech, červenobílí nadále posilují. Pouštět nikoho důležitého nechtějí, i když...

„Nabídky na naše hráče samozřejmě jsou, i na jednoho klíčového. Pouštěli bychom ho neradi, ale v jeho případě jsme připraveni jednat. Spíš v zájmu hráče, ne klubu," konstatoval koncem roku šéf Jaroslav Tvrdík.

Pondělní začátek přípravy potvrdil, že onou výjimkou je mladý záložník Jaromír Zmrhal, který na podzim zdárně debutoval v reprezentačním áčku.

„Žádné důležité odchody nejsou. Je možné, že by zelenou k přestupu dostal pouze Jarda Zmrhal. Už byl dvakrát na odchodu, ale v tuto chvíli nevím nic konkrétního," avizoval Jaroslav Šilhavý.

Brémy, Rusko...? A kdo za něj?

Podle zákulisních informací se o Zmrhala vážně zajímají bundesligové Brémy, odejít by mohl i do Ruska. Záložníka zastupuje rakouská agentura Grass is Green, server Transfermarkt uvádí u mladého slávisty cenu 2 milióny eur (54 miliónů korun).

Slavia každopádně hledá alternativu. „Už moc dalších posil asi nebude, ale věřím, že minimálně jeden hráč do ofenzívy ještě přijde. Jde o křídelního záložníka," culí se Šilhavý.

Možnosti je nejspíš víc - Jan Sýkora z Liberce, Jan Kovařík z Plzně, Vukadin Vukadinovič ze Zlína či Španěl z La Ligy. „Probíhají jednání s více hráči. Ale dokud nejsou uzavřená, nechci je komentovat," prohodí jen Šilhavý.

Zatím uvítal čtyři nové tváře - brankáře Přemysla Kováře, stopera Michaela Lüftnera, norského levého beka Pera-Egila Floa a chorvatského záložníka Marka Alvira.

Reklama

Související témata: