Hlavní obsah

Hradec Králové zahájil zimní přípravu i s navrátilcem Jirsákem

Náskok tří bodů na sestupové příčky a odložený zápas v Jablonci k dobru. Taková je v prvoligové tabulce pozice fotbalistů Hradce Králové, kteří zahájili zimní přípravu fyzickými a zátěžovými testy na FTVS v Praze. K nováčkovi nejvyšší soutěže se vrátil odchovanec Tomáš Jirsák, který téměř deset let působil v zahraničí.

Foto: David Taneček, ČTK

Fotbalisté Hradce Králové zahájili zimní přípravu. Na snímku je trenér Bohuslav Pilný.

Článek

Votroci si od Jirsáka hodně slibují. „Tomáš nám může svojí kvalitou a zkušeností hodně pomoci. Navíc dokáže na ostatní v kabině a na hřišti i trochu houknout. Měl by to být ten, který dokáže zvednout prapor," říká pro klubové stránky trenér Bohuslav Pilný o nové posile, která se pod lízátka vrací po dvanácti letech.

Dvaatřicetiletý záložník Jirsák nastupoval za Wislu Krakov, Botev Plovdiv a naposledy za kazašský Irtyš Pavlodar, kde mu na konci roku vypršela smlouva. V české lize bývalý reprezentant do 21 let odehrál v dresu Teplic 52 utkání a vstřelil pět gólů.

Další posilou dvanáctého celku tabulky by mohl být kamerunský obránce Olivier Mbaissidara Mbaizo, jehož příchod ale zatím brzdí administrativní překážky. "Měl na sklonku roku do Hradce Králové přicestovat, ale bohužel doposud neobdržel víza, ač jsme byli jeho agentem přesvědčováni, že je vše v pořádku," kaboní se Pilný.

"Přípravu s námi začne Jakub Šípek z dorostu a z hostování se vracejí Igor Súkenník, Honza Shejbal a Jirka Bederka. Do odjezdu na soustředění v chorvatském Umagu uzavřeme kádr na dvaceti hráčích a dvou gólmanech," doplňuje kouč.

Stoper Jakub Chleboun podepsal na přelomu roku s klubem novou profesionální smlouvu do konce příští sezóny. V té letošní zatím nastoupil k 14 zápasům, ve kterých odehrál 1144 minut.

První přípravný zápas Hradec sehraje v sobotu proti Bohemians 1905 v rámci Tipsport ligy, ve vyšehradské skupině pak narazí ještě na Příbram a druholigové Táborsko. V Chorvatsku Votroci změří síly se srbskou Vojvodinou Novi Sad nebo slovinským týmem Celje.

Reklama

Související témata: