Hlavní obsah

Plzeň i Slavii odmítl. Sparta pro mě byla vždycky prioritou, ujišťuje Néstor

Praha

Padl do oka všem třem největším kandidátům na český titul. A přestože měl nabídky z vedoucí Plzně i z druhé Slavie, vybral si Spartu, která je po podzimu až třetí v ligové tabulce. „Zvolil jsem nejlepší krok opět se posunout v kariéře,“ věří španělský útočník Néstor Albiach, čtyřiadvacetiletý fotbalista, který se z Dukly přestěhoval na nejbližší ligovou adresu.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Španěl Néstor Albiach během prvního tréninku zimní přípravy Sparty.

Článek
Fotogalerie

Sparta zahájila přípravu na jarní část sezóny

Jako první se v závěru podzimu začalo mluvit o zájmu Plzně, do hry se vložila i Slavia. Nakonec však Španěla jako posilu představili Letenští.

„Ano, chtěla mě Plzeň i Slavia, ale Sparta pro mě byla vždycky prioritou," ujišťuje Néstor Albiach, který se ve středu zapojil do přípravy s novými spoluhráči.

Spolehl se také na doporučení ruského obránce Vjačeslava Karavajeva, s nímž v Dukle působil. „Před třemi týdny, než jsem podepsal smlouvu, jsem s ním mluvil. Řekl mi, že Sparta je tady nejlepší klub."

Lákají ho poháry a doufá v titul

Néstor přišel na Julisku v lednu 2013, zatím odehrál v české lize 69 zápasů a dal 14 branek. Na podzim si připsal 14 utkání a pět gólů. Nejlépe se cítí na křídle, ale jak sám říká, může hrát i klasickou „desítku" za útočníky.

„Dobře vím, jaká mě ve Spartě čeká konkurence. David Lafata je nejlepší střelec ligy, jsou tady i další dobří útočníci jako Kadlec, Juliš... Ale doufám, že budu hodně hrát a nastoupím i v Evropské lize. A také bych chtěl získat titul. Pořád máme šanci," doufá Španěl, který podepsal smlouvu na dva a půl roku.

Také na Letné dává své první rozhovory v angličtině, s češtinou není kamarád.

„Pár slov už znám. Krátké věty zvládám, ale kdybych se pustil do většího rozhovoru v češtině, tak by to bylo - Little bit ‚katastrofa'," směje se a vyhláskuje poslední slovo česky.

Reklama

Související témata: