Hlavní obsah

Klokani přišli o svého Johnyho. Holenda v Ďolíčku skončil

Praha
Aktualizováno

Zvláštní jev. Fotbalisté Bohemians 1905 mají momentálně na soupisce v kolonce útočníci jediného hráče, mladého Jana Kuchtu. Hned po podzimu skončil slovenský hrot Matúš Mikuš a během dneška se k němu přidal Jan Holenda. S Klokany se nedohodl na prodloužení půlročního hostování a vrací se do Plzně. Pražský klub to oznámil na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalista Jan Holenda i s rodinou opouští Ďolíček.

Článek

Útočník s přezdívkou Johny sice zahájil zimní přípravu v Ďolíčku, nakonec však v Bohemce pokračovat nebude. Fotbalista hostující z Plzně se vrací na západ Čech. Do přípravy s Viktorií se ale nezapojil a obhájce titulu řeší jeho další budoucnost.

"S Honzou jsme se nedomluvili na pokračování v Bohemce. Rozhodl se pro jiné řešení. Chceme mu poděkovat za jeho podzimní působení a přejeme mu hodně štěstí," řekl pro klubové stránky sportovní ředitel Miroslav Držmíšek.

Na podzim odehrál Holenda v zelenobílém dresu deset zápasů. Vstřelil v nich jednu branku v 9. kole na půdě Vysočiny Jihlava. Jeho důraz před brankou by však Klokanům přišel vhod i na jaře.

"Nedá se nic dělat. Přál bych si, aby tady zůstal. Johny nám na podzim pomohl, ale nepatřil nám. Má své představy o dalším pokračování kariéry, mluví do toho víc subjektů," smiřuje se s útočníkovým odchodem trenér Miroslav Koubek.

O to větší šance se teď otvírá pro ruského forvarda Jevgenije Kabajeva. Dvojnásobný nejlepší střelec estonské ligy je v Ďolíčku na testech.

Reklama

Související témata: