Hlavní obsah

Příbramský start přípravy: Brandner utekl, Majtán byl odejit

Příbram

Fotbalisté poslední Příbrami se ve středu sešli na prvním tréninku, aby zahájili přípravu na jarní část ligy s jediným cílem - zachránit se. Trenér Petr Rada sice přivítal třicítku hráčů, ale mezi nimi chyběl záložník Patrik Brandner, který utekl na Julisku, ale také slovenský útočník Tomáš Majtán, jenž nesplnil s jedním gólem očekávání a klub se s ním rozešel. U Litavky skončili i Tomáš Borek, Milan Švenger a Lester Peltier.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Příbrami Petr Rada bude mít se záchranou v lize velké starosti.

Článek

Největší ztrátou je odchod Brandnera, který v příbramské akademii vyrůstal vedle Maška či Baráka a v závěru podzimu pomohl třemi góly k cenným bodům. „Končí mu smlouva, novou nepodepsal, takže odešel na Julisku za „tabulkovou" cenu, což je asi 1,3 milióny korun. Mrzí mě to, ale zvolil si tuto cestu, tak mu přeji, aby se mu dařilo," řekl pro Sport.cz a Právo šéf klubu Jaroslav Starka.

Zkušení borci zůstali

Kromě zmíněných k dalším odchodům z užšího kádru nedošlo. „Zůstali zkušení hráči jako Aleš Hruška, Petr Trapp, Tomáš Pilík, Martin Jiránek, Jan Rezek i Aidin Mahmutovič, který se snad dostane do formy. Přišel brazilský obránce Bernardo Frizoni z Vlašimi, Slavia nám půjčila záložníka Josefa Bazala. Z hostování jsme stáhli Pavla Pilíka, Kvídu a Kočího, s áčkem se připravují další naši odchovanci, kteří hráli loni juniorskou Ligu mistrů. Máme tu na zkoušce několik hráčů, například italského obránce Matteu Boccacciniho, chorvatského útočníka Danijela Prskalu nebo rakouského záložníka Okana Ekmekciho. Další by měli ještě přijít. Uvidíme, jestli získáme někoho na hostování z klubů z horní poloviny tabulky," popsal situaci v kádru Starka.

Nevyvracel spekulace o tom, že klub nemá peníze. „Ty jsme neměli nikdy, ale bojujeme a sháníme. Nechceme jít cestou snižování platů. Doufáme, že se podaří ligu zachránit a takový krok by nebyl dobrý. Pokud bychom sestoupili, musíme udělat maximum pro okamžitý návrat do nejvyšší soutěže," konstatoval.

Příbram první letošní zápas sehraje už v úterý s druholigovým Táborskem v rámci Tipsport ligy, kde ji ve vyšehradské skupině ještě čeká Hradec Králové a Bohemians 1905. Na programu má i duely se Slavií, Žižkovem a Vyšehradem. „Přípravu začínáme s třiceti hráči. Během čtrnácti dnů by se mělo ukázat, kdo z hráčů, kteří jsou na zkoušce, zůstane," uvedl kouč Petr Rada.

Reklama

Související témata: