Hlavní obsah

Holenda opouští Plzeň. Populární bijec Johny přestupuje do pražské Dukly!

Robert NeumannSport.czPrávo
Aktualizováno

Fotbalový útočník Jan Holenda opouští mistrovskou Plzeň a přestupuje do Dukly. Pražanům se upsal do června 2019. Populární Johny na podzim úspěšně hostoval v Bohemians 1905, k další spolupráci s Klokany ale nedošlo. Den po návratu do Viktorie Západočeši oznámili jeho transfer na Julisku. Přestupovou sumu se kluby rozhodly nezveřejňovat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Holenda z Bohemians a Ladislav Takács z Mladé Boleslavi během utkání 10. kola ePojištění.cz ligy.

Článek

„Honzovi děkujeme za vše, co pro Viktorku odvedl a přejeme mu hodně úspěchů v novém angažmá," citoval plzeňský web generálního manažera Adolfa Šádka. Jednatřicetiletý bijec přišel do Plzně z ruského angažmá na podzim 2014, v následujících dvou sezónách se podílel na zisku dvou mistrovských titulů. S Viktorií získal český Superpohár, zahrál si i Evropskou ligu.

„Honzovo angažmá u nás hodnotíme velmi pozitivně, výrazně přispěl k oběma titulům a byl velmi oblíbený i mezi fanoušky. Nyní však máme v útoku obrovskou konkurenci a bude pro něj lepší, když bude pravidelně nastupovat. Přeji mu za celý klub, ať se mu v novém působišti daří," dodal Šádek.

Holenda v létě nefiguroval v plánech nového kouče Romana Pivarníka a zamířil na půlroční hostování do Bohemians 1905. Ti si přáli, aby u Botiče pokračoval i na jaře, jenže záležitost nakonec nabrala jiný směr.

Na Julisku s půlročním zpožděním

„Nedá se nic dělat. Přál bych si, aby tady zůstal. Johny nám na podzim pomohl, ale nepatřil nám," uvedl trenér Miroslav Koubek pro Sport.cz. Na podzim odehrál Holenda v zelenobílém dresu 10 zápasů, ve kterých vstřelil jeden gól.

„My jsme o útočníka typu Jana Holendy usilovali už v létě. Konkrétně jsme stáli přímo o něj, ale bohužel se jednání nezdařilo, a tak strávil podzim v Bohemce. Jsem rád, že se to v zimním přestupovém období povedlo," pochvaluje si Jaroslav Hynek, trenér Dukly.

„Honza je zkušený hráč do ofenzívy, který povede mladé hráče a pomůže nám v produktivitě a stabilizaci v útočné fázi. Zároveň si myslíme, že bude mít pozitivní vliv v kabině," doufá.

Reklama

Související témata: