Hlavní obsah

Karviná zahájila přípravu bez posil. Ale s Laštůvkou

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Téměř v totožné sestavě, v jaké Karviná ukončila podzimní část ePojištění.cz ligy, se fotbalisté slezského celku sešli i na prvním tréninku zimní přípravy. Jedinou novou tváří je teplický krajní obránce Patrik Dressler, chyběl naopak útočník Radek Voltr, který se vrátil do Slavie Praha. Nejdůležitější zprávou dne byla však přítomnost brankáře Jana Laštůvky.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fotbalisté Karviné zahájili přípravu na jarní část sezóny.

Článek

„Žádnou konkrétní nabídku neřeším, i když to se samozřejmě může změnit. V hlavě jsem ale připravený na to, že zůstanu a svými výkony pomůžu v Karviné první ligu zachránit," svěřoval se na prvním letošním tréninku 34letý gólman, jenž se před sezónou vrátil do Karviné z ukrajinského Dněpropetrovsku.

Zprávu o setrvání opory vítal s nadšením i trenér MFK Karviná Jozef Weber. „S Honzou jsem mluvil a je opravdu velmi pravděpodobné, že zůstane. Jeho přínos pro tým je velký, proto věřím, že nám pomůže i na jaře, které pro nás bude těžší než podzim," řekl Weber. „Máme 21 bodů, ale zachráněni zdaleka nejsme. Určitě nechceme udělat chybu, jakou jsme viděli u některých týmů v minulosti, které měly dostatek bodů a na jaře se stejně klepali o záchranu. To nechceme dopustit. Pustíme se do toho znovu s pokorou, ale budeme ostražití," varoval karvinský kouč.

Toho vůbec nezneklidňuje, že zatím jedinou novou tváří je obránce Dressler, který navíc musí trenéra o svých kvalitách teprve přesvědčit. Až pak mu bude nabídnuta smlouva. „Slibujeme si od něj, že zvýší konkurenci na kraji obrany, kde jsme si museli vypomáhat Dreksou, což není typický krajní bek. Další dva tři hráči by se mohli v Karviné objevit v příštích dnech," přiblížil Weber.

Do stávajícího kádru trenér výrazně zasahovat nechce. „Razantně posilovat nebudeme, není důvod a ani na to nejsme v klubu stavění. Do kádru ale chceme vstoupit, aby si hráči nemysleli, že mají místo jisté. Jak už jsem jednou řekl, musíme do toho našeho rybníka vypustit nějakou štiku, aby nám ti kapříci neusnuli," pousmál se Weber.

Reklama

Související témata: