Hlavní obsah

Až Brno vysvobodilo stopera Pavlíka z šoku

Brno

Z šoku, který mu způsobilo oznámení funkcionářů Myjavy, že se klub odhlásí z nejvyšší slovenské soutěže, ho probrala nabídka Zbrojovky. Fotbalový stoper Petr Pavlík se po osmi letech vrací do české ligy, v Brně podepsal smlouvu na dva a půl roku.

Foto: fczbrno.cz

Petr Pavlík, nová posila Zbrojovky.

Článek

„Po posledním podzimním zápase jsme v Myjavě nastoupili dovolenou s tím, že se devátého ledna sejdeme při zahájení zimní přípravy. Pak si nás ale svolal majitel klubu ještě před Vánoci a sdělil nám, že tým z ligy odhlásil a že si můžeme hledat nové angažmá. Pro nás hráče to bylo hodně nečekané," přiznává devětadvacetiletý Pavlík, který do Myjavy přestoupil loni v létě po pětileté štaci v Senici.

Hrozbu, že by v novém roce zůstal bez práce, si přes svátky příliš nepřipouštěl. „Snažil jsem se oprostit se od stresu a užít si je v klidu a v pohodě. Zvlášť když už předtím nějaké kontakty mezi mnou a Brnem proběhly. Po Vánocích pak nabraly na intenzitě," prozradil.

To, že Brňané obsazují v ligové tabulce po podzimu až čtrnácté místo, Pavlíka neodradilo. „Návrat do české ligy beru jako výzvu. Chci pomoct Zbrojovce posunout se na mnohem vyšší příčky. Kvalita mužstva tomu určitě odpovídá," je přesvědčený. S trenérem Habancem už probral, co od něj očekává. „Nějaké zkušenosti už mám, určitě jsem schopen defenzívu organizovat. Udělám všechno, abych jeho očekávání naplnil," předsevzal si Pavlík, který odehrál 15 ligových duelů v dresu Baníku a sezónu 2009/10 strávil v Turecku.

Ví, že Brnem v minulosti prošel i jeho jmenovec Petr Pavlík, který rovněž často nastupoval ve středu obrany. „Nejsme příbuzní, ale lidé si nás často pletou, byť on je o devět let starší než já. Dokonce se stalo, že u článku o mně se objevila jeho fotka. Vzájemně se neznáme, ale zjistil jsem, že oba máme za manželky Zuzany," usmívá se.

Reklama

Související témata: