Hlavní obsah

Mistr Rakouska i Ameriky, to by měla být další posila pro Plzeň

Fotbalová liga se může těšit na hodně zajímavé jméno. Třiatřicetiletý rakouský záložník Andreas Ivanschitz je mistrovský typ, koncem minulého roku pomohl Seattlu k prvnímu titulu v zámořské MLS. Dva tituly má i z Rakouska a tento sběratel by měl posílit mistrovskou Plzeň. Zahrál si na EURO 2008, působil i ve Španělsku, Německu a Řecku.

Foto: Profimedia.cz

Rakouský fotbalista Andreas Ivanschitz v dresu Seattle Sounders slaví gól proti Torontu ve finále MLS.

Článek

Během sobotního přípravného duelu Viktorie s Ústím nad Labem (2:2) zesílily spekulace, které zní i z Rakouska. Příznivci Plzně se podle nich velmi reálně mohou těšit na atraktivní posilu. Andreas Ivanschitz je podhrot, klasická „desítka", kterou kouč Pivarník hledá.

Hlavně však jde o ostříleného šampióna, který byl v roce 2003 vyhlášen rakouským fotbalistou roku. Mistrovský titul vyhrál s Rapidem Vídeň (2005) i Salcburkem (2007). V zahraničí měl slušné štace - Panathinaikos Atény, Mohuč, Levante. A konečně zámořský Seattle, jemuž před pár týdny pomohl k historicky prvnímu triumfu v MLS. Sounders ve finále po penaltovém rozstřelu zdolali Toronto.

S Pivarníkem se znají z Rapidu

Rakouský světoběžník by se údajně mohl objevit již na soustředění ve Španělsku, kam Plzeň odlétá v pondělí.

„Zatím není možné cokoliv konkrétního sdělovat," je tajemný manažer Pavel Zíka, jenž spolupracuje s agenturou, která Ivanschitze zastupuje.

Všechno do sebe ovšem zapadá. Agent již avizoval, že spolu se svým týmem z agentury Global Sports chystá pro českou ligu další dva atraktivní cizince. A Plzni zprostředkoval již Slovince Janžu.

„Každý přestup musí nazrát a domluveny musí být všechny strany," nechce zatím Zíka nic potvrdit.

A pozor - Ivanschitze dobře zná i kouč Roman Pivarník, který v Rapidu rovněž působil.

Reklama

Související témata: