Hlavní obsah

Liberec nalákal na Baroše talentovaného mladíka z Plzně, o něhož stojí i Arsenal

Liberec
Aktualizováno

Fotbalový Liberec získal z Plzně sedmnáctiletého útočníka Martina Graiciara. Talentovaný mládežnický reprezentant podepsal se Slovanem tříletou smlouvu. Za pozornost stojí, že o hráče se zajímá i londýnský Arsenal, kde byl vícekrát na stáži. Graiciar se těší na spolupráci s Milanem Barošem, svým velkým vzorem.

Foto: fcslovanliberec.cz

Talentovaný útočník Martin Graiciar přestoupil do Liberce.

Článek

Graiciar v Plzni hrál za výběry do 19 a 21 let. Několikrát absolvoval stáž v Arsenalu, ale do londýnského klubu nakonec z Viktorie nepřestoupil.

 

#fcslovanliberec #newcomer

Fotka zveřejněná uživatelem FC Slovan Liberec (@fcslovanliberec),Led 17, 2017 v 4:03 PST

"Martin je sázka do budoucna. Je to nesmírně šikovný hráč, o kterého má dlouhodobý zájem několik týmů ze zahraničí, v čele s Arsenalem. Pravidelně působí v mládežnických reprezentacích," představuje mladíka na klubovém webu liberecký asistent trenéra Jaroslav Köstl. Martin Graiciar se narodil 11. dubna 1999 v Karlových Varech. "Ve Varech jsem s fotbalem začínal ve čtyřech letech, posledních šest let jsem hrál za Plzeň," připomíná.

"Pevně věřím, že právě ve Slovanu se mi podaří naplno vstoupit do dospělého fotbalu. Vím, že to bude těžké, ale jsem připravený na sobě tvrdě pracovat a doufám, že budu týmu prospěšný," věří Graiciar. "Za Slovan hraje Milan Baroš, který byl mým fotbalovým vzorem. Bude veliký zážitek získávat zkušenosti právě od něj," dodává.

„S Martinem spolupracujeme již dlouho. Patří k velkým talentům, které je podle mého názoru potřeba včas posunout do dospělého fotbalu, což mu Liberec umožnil. Podobnou cestou šel například Milan Baroš v době jeho působení v Baníku Ostrava," srovnává Pavel Paska ze společnosti ISM, která hráče zastupuje.

Reklama

Související témata: