Hlavní obsah

Přestup neřeším, těším se na jaro ve Spartě, tvrdí gólman Koubek

Karel FeltSport.czPrávo

Na podzim byl brankář Tomáš Koubek oporou Sparty. V zimě o něj projevily zájem belgické kluby Anderlecht Brusel a Genk. Sparta se však rozhodla, že svoji jedničku mezi tyčemi v zimě nepustí... V sobotu proti Teplicím předvedl na umělé trávě v Rynhloci několik kvalitních zákroků a ukázal, že si drží výbornou formu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Tomáš Koubek.

Článek
Fotogalerie

Nelitujete, že Sparta zájemce odmítla a přestup se neuskuteční?

Asi už je to pasé. O zájmu jsem věděl, překvapil mě po půl roce ve Spartě, ale neřešil jsem ho. Těším se na jaro ve Spartě. Chceme v Evropské lize postoupit co nejdál a přivést zvučnějšího soupeře, než je Rostov. Ztráta v lize není tak velká, takže se ještě popereme o titul.

Hráči se v mrazu alespoň hýbou, trpěl jste hodně v sobotním duelu s Teplicemi?

Zima mi byla hlavně v první půli, modlil jsem se, abych se už dostal na sluníčko, ve druhé půli už to bylo lepší. I tak jsem se musel pořád hýbat, abych nezmrzl. Zahřálo mě i vítězství 4:0, byly jsme dominantní, takhle nějak by to mělo z naší strany vypadat, i když terén nebyl ideální.

Na zmrzlé umělé trávě hrozí zranění. Myslel jste na to?

Na podzim nás postihlo hodně zranění, takže se víc hlídáme, ale při zápase na to myslet nemůžeme.

V téhle zimě asi rádi vzpomínáte na soustředění ve španělském teple...

To víte, že ano. Soustředění bylo super. Příjemných patnáct stupňů, kvalitní tráva... Ale nemohli jsme počítat s tím, že tam budeme měsíc. Čeká nás ještě pár dní tady, v úterý přípravný zápas Ružomberokem na Strahově a zase pojedeme do Španělska. Ve Valencii budeme finalizovat přípravu na jaro.

Jak se vám zamlouvají posily Vatajelu a Néstor?

Néstora znám z ligy, to je vynikající fotbalista. Myslím si, že nám hodně pomůže. Bogdan Vatajelu je nový, má to těžké, v novém týmu, v cizí zemi... Ale zapadl mezi nás dobře a proti Teplicím odvedl kvalitní výkon.

Reklama

Související témata: