Hlavní obsah

Karviná hledá útočníka, za Zeleného proto chce Wágnera

Karviná

Kádr nováčka fotbalové ligy MFK Karviná opouští v zimní ligové přestávce druhý fotbalista. Po stoperovi Dreksovi, který zamířil do ázerbájdžánského Baku, přišel trenér Jozef Weber také o křídelního obránce či záložníka Jaroslava Zeleného. Ten vyměnil zelený dres Karviné za jablonecký trikot stejné barvy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Karviné Jozef Weber během utkání na Spartě.

Článek

„Je to komplikace, ale dalo se očekávat, že o kluky bude po dobrém podzimu zájem. Musíme se s tím vyrovnat a najít náhradu na jeho post," komentuje ztrátu hráče, který nastoupil ke všem podzimním utkáním první ligy a dal jeden gól, trenér Jozef Weber.

Do Karviné by měla z Jablonce zamířit hráčská náhrada. Nováček má zájem například o útočníka Tomáše Wágnera. „Je to jedna z variant a stáli bychom o něho," potvrzuje karvinský sportovní ředitel Lubomír Vlk s tím, že do nedělního odletu Karviné na soustředění do Turecka by mělo být jasno.

Zelený působil v Karviné od léta 2014. První půlrok byl formu hostování z Hradce Králové, v únoru 2015 se upsal Karviné na 3,5 roku. V karvinském dresu odehrál 45 mistrovských zápasů a vstřelil 1 gól.

Karvinští v zimní přestávce přivedli do týmu dva fotbalisty. Místo Dreksy srbského stopera z Brna Mihailo Jovanoviće a z Teplic defenzívního záložníka Patrika Dresslera. Oba budou v Karviné nejméně půl roku hostovat. Žádný další uchazeč o angažmá trenéra nezaujal. „Věřím, že se to tento týden už změní. V neděli odlétáme do Turecka a do té doby se to bezpochyby nějak pohne," naznačuje Weber, kterému chybí především konstruktivní záložník a kvalitní hráč do ofenzívy.

„Pořád hledáme a nechceme se unáhlit. Tým je stabilizovaný, nepotřebujeme posily za každou cenu. Chceme hráče, který nám opravdu pomůže. Chceme ještě posílení do útoku a věřte mi, že na tom pracujeme," ujišťuje Weber.

Reklama

Související témata: