Hlavní obsah

Po sedmi letech zpět v Edenu! Slavia zalovila v Jablonci

Jablonec

Červenobílí syceni čínskými penězi stále ještě nemají dost. Vítají další posilu. Útočník Stanislav Tecl přestoupil do Slavie z Jablonce. S druhým celkem prvoligové tabulky podepsal šestadvacetiletý fotbalista smlouvu na tři roky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stanislav Tecl v dresu Jablonce

Článek

„Bylo to hrozně rychlé. V pondělí jsem se o přestupu dozvěděl a hned jsme se domluvili," komentuje změnu pro web Slavie Tecl, šestadvacetiletý odchovanec Jihlavy. Přestup do Slavie znamená návrat. V jejímž dresu si na jaře 2010 odbyl svůj prvoligový debut. V Edenu se ale tehdy mládežnický reprezentant neprosadil a mířil zpět na Vysočinu. Jihlavě výrazně napomohl do nejvyšší soutěže, dával góly, na což zdárně navázal i v první lize.

I proto se stěhoval do kádru Plzně. S ní následně oslavil dva mistrovské tituly a vyzkoušel si i start za reprezentační áčko. V evropských pohárech dával branky proti Lyonu či Doněcku.

Poslední sezónu a půl pak strávil na severu Čech. V minulém ligovém ročníku nasbíral sedm branek a sedm asistencí, v té aktuální má zatím bilanci 4+2.

Další body už může přidávat ve Slavii. "Moc se na to těším. Vracím se po sedmi letech. Za tu dobu jsem něco prošel a teď je na mně, abych to ve Slavii zúročil. Sezóna je skvěle rozehraná. Máme ty nejvyšší cíle," říká Tecl.

„Slavia sledovala Stanislava Tecla delší dobu. Je to univerzální hráč, který může hrát jak v útoku, tak na křídle. Do klubu ho chtěl přivést nejprve Dušan Uhrin a teď i trenér Šilhavý," podotýká k příchodu posily generální ředitel Martin Krob.

Vítá, že se finanční představy Jablonce a Slavie ohledně hráče přiblížily a vše je dořešeno. Příchod odchovance Jihlavy si pochvaluje i trenér Slavie, který ho trénoval už v Jablonci. „Standu znám velmi dobře a do týmu jsem si ho přál. Je to velmi kvalitní a charakterní hráč se zkušenostmi z evropských pohárů," dodává Šilhavý.

Pro Slavii je Tecl šestou zimní posilou. Celek z Edenu už angažoval záložníky Jana Sýkoru, Marka Alvira, obránce Michaela Lüftnera s Perem-Egilem Floem a brankáře Přemysla Kováře.

Reklama