Hlavní obsah

Bosenský Zizu v Lafatových stopách, Sparta si další objev od Holoubka pojistila

Aktualizováno

Pomalu každý pracovní den jedno prodloužení kontraktu. Vedení fotbalové Sparty má před odletem na druhé soustředění ve Španělsku napilno. Po mladičkém Christianu Frýdkovi a kapitánovi Davidu Lafatovi teď přišel na řadu také osmnáctiletý bosenský fotbalista. Talentovaný útočník Zinedin Mustedanagič s přezdívkou Zizu podepsal na Letné novou smlouvu do roku 2020. Klub to oznámil na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zinedin Mustedanagič ze Sparty střílí gól na 1:0 během přípravého utkání proti Ústí nad Labem.

Článek

Jak jinak, s jeho jménem mu říkají Zizu. Kdyby se jednou přiblížil kvalitám francouzského šampióna Zidana, jemuž se přezdívalo Zizou, na Letné by byli nadšení. To je ještě daleko, Sparta ovšem neváhala. Bosenský útočník Zinedin Mustedanagič po úterním zápase s Ružomberkem podepsal novou smlouvu do roku 2020.

„Jsem moc spokojený. Každý hráč v České republice by chtěl podepsat dlouhodobou smlouvu se Spartou. Je tady největší klub a má největší ambice," pochvaluje si pro klubové stránky Mustedanagič.

Osmnáctiletý fotbalista byl oporou Holoubkovy devatenáctky, která v minulé sezóně s velkým náskokem vyhrála mistrovský titul. Již v průběhu podzimu se začal tlačit do áčka, v jehož dresu zvládl už pět ligových startů. V během víkendového přípravného duelu s Ústím nad Labem vstřelil své první dvě branky za áčko.

„Je to nadějný hráč s velkou perspektivou. Navíc je rozeným střelcem a věříme, že pro nás v budoucnosti může být velmi platný," doufá hlavní trenér Tomáš Požár.

Mustedanagič je kapitánem bosenského týmu do devatenácti let, za který doposud odehrál dvanáct utkání a vstřelil dvě branky. V devatenáctce debutoval už jako čerstvě sedmnáctiletý.

Reklama

Související témata: