Hlavní obsah

Tecl je fuč, Jablonec si ale rychle pořídil posilu z Dukly

Aktualizováno

Fotbalisty Jablonce před odletem do Portugalska posílil záložník Jakub Považanec. Přestoupil z Dukly Praha a podepsal smlouvu do konce roku 2019. Střelnici tento týden opustil útočník Stanislav Tecl, který odešel do Slavie. Považanec je po ofenzívním záložníkovi Jaroslavu Divišovi, srbském obránci Nikolu Jankovičovi a záložníkovi Jaroslavu Zeleném čtvrtou zimní posilou Jablonce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Považanec (vpravo) svlékl dres Dukly a zamířil do Jablonce.

Článek

Náhradou za Tecla není, na hřišti má jiný popis práce. Urostlý defenzívní záložník Jakub Považanec se chtěl posunout o další krok dál ve své kariéře, a proto kývl na nabídku Jablonce k přestupu z pražského klubu. Na Střelnici podepsal smlouvu do 31. prosince 2019 a potěšil tak nejen hlavního trenéra zelenobílých Zdeňka Kluckého.

„Je to středový hráč, který se prosadil v Dukle, pravidelně hraje v základní sestavě. Jakub je silný hráč, má ligové i reprezentační zkušenosti. Měl by nám určitě pomoct," věří kouč Klucký.

Považanec je rodák z Banské Bystrice, kde také začínal s fotbalem. Od roku 2014 působí v české lize, kde si v dresu Dukly připsal 72 startů a vstřelil 5 branek.

Dostal již také pozvánku do slovenské reprezentace, když byl loni nominován na kvalifikační utkání proti Anglii.

Reklama

Související témata: