Hlavní obsah

Zůstaneme v Ďolíčku! radují se Klokani. Praha schválila smlouvu o pronájmu

Praha
Aktualizováno

Klokaní národe, můžeš slavit. Nyní se již můžeme těšit, jak Klokani nastoupí do nového ligového ročníku na městském stadiónu v Ďolíčku! Klubový web nešetří vzletnými slovy... Praha totiž schválila smlouvu s fotbalovým klubem Bohemians Praha 1905 o budoucím pronájmu stadiónu Ďolíček. Měla by městu umožnit, aby stadión koupilo.

Klokani zůstanou v ĎolíčkuVideo: Sport.cz

 
Článek

Zastupitelé hlavního města schválili smlouvu ve čtvrtek. Podle dřívějších vyjádření zástupců majitele, investičního fondu Safety Real (dříve Bohemians Real), by měla být posledním krokem nutným k uzavření kupní smlouvy s městem. To za stadión zaplatí 121,7 miliónu korun.

Klub by měl podle nájemní smlouvy platit městu po dobu deseti let roční nájemné 1,5 milióonu korun. Zastupitelé zvažovali i navýšení o 300 000 korun, což byla výše druhé obdržené nabídky. Ta ale podle radního Karla Grabeina Procházky (ANO) nepřišla v požadované lhůtě, zastupitelé ji proto nepodpořili.

O převodu stadiónu se jedná od roku 2011 a ligovým fotbalistům způsobovala nejistota značné potíže. Původně ho chtěla získat městská část Praha 10, nabízela za něj i vedlejší pozemek. S tím ale magistrát nesouhlasil a do jednání s majitelem vstoupila Praha. Nynější nájemní smlouva s majitelem stadiónu vyprší klubu po skončení ligové sezóny.

Odpadá jim jedna velká koule od nohy...

"Smlouvu Bohemka podepíše s Prahou jako budoucím majitelem stadiónu co nejdříve. Nájemní smlouva potom začne platit ihned po dokončení převodu vlastnictví nemovitosti," avizuje ředitel klubu Darek Jakubowicz.

"Nynějším rozhodnutím zastupitelů nám odpadá jedna velká koule od nohy. Bohemka už nebude muset žít v trvalé nejistotě, budeme se moci soustředit plně na fotbal a řešit stejné problémy, jako ostatní ligoví konkurenti. Hlavní město si zaslouží velké díky za záchranu tradičního stadiónu, který patří k Bohemce již téměř 85 let," raduje se Jakubowicz.

Patálie ohledne Ďolíčku se táhnou již téměř deset let. Po tu dobu žila Bohemka ve stálé nejistotě, zda bude moci i příští ligový ročník odehrát ve svém dlouholetém domově. Dvě sezóny klub dokonce působil ve vyhnanství sousedního Edenu. Nyní má jistotu nájemní smlouvy na příštích deset let.

Reklama

Související témata: