Hlavní obsah

Ztrojený post? Konkurence ještě nikdy nikomu neuškodila, žene Holoubek sparťany

Mít zdvojené všechny posty v sestavě, to je ideál každého trenéra. Ale aby se na jedno místečko tlačili hned tři chlapi, to už je trochu moc. Přesně taková situace teď nastala ve Spartě na levém kraji obrany. Stabilní Costa strávil většinu ledna na Africkém poháru. Letenští si tedy z hostování v Jablonci předčasně stáhli odchovance Matěje Hybše a v zimě navíc koupili Rumuna Bogdana Vatajelua. A teď se, chlapci, poperte...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Hybš rozšířil mimořádnou konkurenci na levém kraji sparťanské obrany.

Článek

Osvědčený Costa, který třeba gólem proti Southamptonu jistil mužstvu postup do jarní části Evropské ligy? Bývalý člen reprezentační jedenadvacítky Matěj Hybš? Nebo Rumun Bogdan Vatajelu, jehož pořizovací cena se údajně vyšplhala na 27 miliónů korun?

To je, oč tu běží, mohou si Letenští říci s klasikem...

„Je to pro ně těžké, musejí se o to poprat. Jsou ve Spartě, ale konkurence ještě nikdy nikomu neuškodila," culí se v rozhovoru pro klubový web trenér David Holoubek.

Costa je použitelný také jako stoper. Reprezentoval Zimbabwe na mistrovství Afriky a ke Spartě se připojil až nyní na druhém soustředění ve Španělsku.

„Je velmi unavený. Neměl v podstatě žádnou dovolenou, žádné volno. Teď se věnuje regeneraci a bude ještě chvilku trvat, než bude připravený do utkání," avizuje Holoubek.

Každý se o místo porve tak, jak bude umět

Do té doby mají jeho dva konkurenti o to větší šanci zaujmout. A třeba Hybš hraje velmi dobře.

„Jsme Sparta Praha, tady konkurence vždycky byla, je a bude. Jsme tu tři, Costa navíc může hrát i stopera, Bogdan i halva. Je to těžké, ale tohle je Sparta. Každý se o místo porve tak, jak bude umět," říká Matěj Hybš, který v závěru úterního duelu s Ferencvárosem (0:0) mimořádně zastal také místo stopera.

"Přesun do jiné země je pro mě a mou přítelkyni novou kapitolou. Nejen ve fotbale, ale i v našem vztahu. Chtěli jsme z Rumunska pryč, a to, že jsme mohli zamířit do Prahy, která je tak krásná, je skvělé. Jsme rádi, že tam můžeme žít, a doufám, že to bude na dlouho," netají Vatajelu.

Letenští se ve Španělsku utkají ještě se silným Petrohradem, v domácí generálce na jaro přivítají Žilinu. A pak už je čeká úvodní duel vyřazovací části Evropské ligy v Rostově.

„Máme ještě dost času, aby nám vykrystalizovala základní sestava. V tuto chvíli je ještě brzy," nechává Holoubek své borce v nejistotě.

Reklama

Související témata: