Hlavní obsah

Boj o záchranu je i o hlavě, tvrdí liberecký záložník Vůch

Liberec

Je jedním z mála hráčů podzimní základní sestavy Slovanu Liberec, kteří po velké hráčské obměně během zimní přestávky zůstávají v užším kádru týmu i pro jaro. Fotbalový záložník Egon Vůch se chystá s aktuálně třináctým celkem tabulky na boj o záchranu v první lize.

Foto: Josef Pešout, Právo

Liberecký záložník Egon Vůch.

Článek

Liberecký Slovan opustila řada klíčových borců. A tak i na vás, jakožto dosavadním pevném článku mužstva, bude ležet velká tíha a zodpovědnost za jeho výsledky. Jak to berete?

Zkusil jsem si těžké období, pokud jde o herní problémy a starosti s udržením v lize, už před několika lety v Teplicích. Bylo to za trenéra Zdeňka Ščasného, a nakonec jsme zvládli závěr sezóny. Vím, jaké to je, když prožíváte nejistotu ohledně potřebného umístění. Není to pro mě nic nového, i když každá sezóna je specifická.

Jakou zkušenost z boje o záchranu byste si rád přenesl i do libereckého snažení?

I v Teplicích byli výborní fotbalisté. Fotbal je hodně taky o hlavě, aby se kluci nebáli něco na hřišti vymyslet. Někdo si hrozbu sestupu připouští víc, někdo méně. V Liberci je kádr na záchranu, přišli noví hráči. Jsou tady i mladí, kteří hrají ligu chvíli, a přeji jim, aby si na ni začali zvykat bez nervozity. Čím dříve se adaptují, tím pro ně i pro tým lépe.

Uvažujete o svojí fotbalové budoucnosti?

Do léta 2017 mám v Liberci mezi kluby domluvené hostování s opcí z Plzně, takže teď v zimě se do Viktorky nevracím. Je to tak, že do konce sezóny působím ve Slovanu a chci mu pomoci k udržení. Pak bude záležet na Liberci, jestli zaplatí částku za uplatnění opce. Pokud ano, stanu se kmenovým hráčem Slovanu, ale nechci předbíhat. Až v létě se uvidí, co bude dál.

Reklama

Související témata: