Hlavní obsah

Vošahlík hlásí návrat. Věří, že v Teplicích znovu nastartuje kariéru

Jan Vošahlík hlásí návrat. Ofenzivní fotbalista, který může nastupovat v útoku, či na kraji středové řady, se pokusí prosadit opět v české nejvyšší soutěži. Do Teplic přichází z maďarského Mezókövesd Zsóry FC. „Chtěl bych tady zůstat delší dobu," svěřil se Vošahlík po teplické předligové generálce s Českými Budějovicemi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Vošahlík si během kariéry zahrál i za Slavii, teď bude nastupovat za Teplice.

Článek

Jak se seběhlo vaše angažmá v Teplicích?

Domluvil jsem se na ukončení smlouvy v pátém celku maďarské ligy. Vrátil jsem se domů a pár dní jsem se připravoval sám. Když jsem dostal možnost jít do Teplic, nebylo co řešit. Nabídku jsem akceptoval a bude záležet na mě, jak budu fungovat.

Co bylo důvodem vašeho odchodu z Maďarska?

Po půl sezóně jsme byli pátí, ale trenér se rozhodl jít do druhé ligy. Je to paradox, ale šel tam kvůli větším financím. Přišel srbský kouč, který měl jinou vizi a vzal si do útoku srbského útočníka. Nemělo smysl, abych tam zůstával.

Jaká máte očekávání v Teplicích?

Někde jsem slyšel, že jsem sešel v Česku z očí. Další měsíce ukáží, jak budu pracovat. Vím, že se musím zlepšit. A jinak, než tréninkem a pílí, to nepůjde.

Kariéru jste měl před několika lety dobře nastartovanou. Co vás přibrzdilo?

Udály se určité věci, které nebyly ideální, co se týče zranění a hostování, či působení v zahraničí. Už je to pryč, jsem v Teplicích a doufám, že se to zvedne. Cestování mám dost. Chtěl bych být někde delší dobu a věřím, že to bude právě v Teplicích.

V Teplicích jste si v minulosti zahrál v barvách soupeřů. Jaké máte na ty zápasy vzpomínky?

Přiznám se, že v Teplicích jsem hrál nerad (mírný úsměv). Byl to vždycky nepříjemný soupeř. Teď jsem ale součástí teplického týmu a moc se těším na jaro.

Reklama

Související témata: