Hlavní obsah

Mladá Boleslav poslala stopera Hůlku hostovat do Hradce Králové

Fotbalový reprezentant do 21 let Lukáš Hůlka stráví jarní část sezony v Hradci Králové. Východočeský klub se dohodl s Mladou Boleslaví na půlročním hostování nadějného stopera, který by měl Hradci pomoci v boji se záchranou.

Foto: fkmb.cz

Lukáš Hůlka na čas odloží pruhovaný dres Mladé Boleslavi.

Článek

"I přes své mládí má Lukáš prvoligové zkušenosti a na jaře nám určitě pomůže. Stopera jsme potřebovali a celou zimní přestávku jsme ho také hledali. Roman Polom má totiž zdravotní potíže, takže není vyloučeno, že by Lukáš nastoupil již od prvního kola. Samozřejmě záleží na okolnostech, ale možné to je," řekl pro klubový web jeden z hradeckých trenérů Bohuslav Pilný.

„V momentálně mimořádně konkurenčním prostředí naší obranné formace by náš talentovaný odchovanec neměl pravidelné zápasové zatížení, proto jsme mu umožnili hostování v prvoligovém Hradci Králové," potvrdil Jiří Koros, manažer komunikace FK Mladá Boleslav.

Jednadvacetiletý Hůlka za Mladou Boleslav debutoval v září roku 2014. Rychle se probojoval do základní sestavy, než ho na jaře 2015 vyřadilo ze hry vážné zranění. Na podzim začal znovu nastupovat, ale v konkurenci Douglase Da Silvy, uzdraveného Pavla Čmovše a nové posily Patrizia Stronatiho by se v Boleslavi dostával na hřiště obtížně. Klub mu tak umožnil hostování, aby měl možnost bojovat o nominaci na mistrovství Evropy hráčů do 21 let.

Dosud Hůlka za jedenadvacítku odehrál poločas v posledním přípravném utkání s Portugalskem, předtím pravidelně nastupoval za mládežnické výběry. V lize má zatím odehráno 22 zápasů a vstřelil dva góly.

Reklama