Hlavní obsah

Tým se přes zimu zocelil a ligu na jaře zachráníme, věří v Jihlavě

Čestmír FolkSport.czPrávo

Zimní přípravu bez herního soustředění v zahraničí mají za sebou fotbalisté Jihlavy, kteří v prvoligové tabulce figurují na patnáctém místě s dvoubodovou ztrátou na nesestupovou příčku.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jihlavský Pavel Dvořák (vlevo) v souboji s Michalem Obročníkem z Liberce.

Článek

„Nebyla to veselá zima, celou přípravu nás to strašilo. Doufáme, že se mužstvo zocelilo a co nejdřív se v jarní části posune z chvostu tabulky výš. Kluci pracovali poctivě, pevně věříme, že ligu v Jihlavě zachrání," uvedl ředitel klubu z Vysočiny Zdeněk Tulis.

Jihlavský kouč Michal Bílek připustil, že příprava v tuhé zimě nebyla snadná. „Kluci se s tím ale poprali dobře. Nemyslím si, že by mělo mít na naše výkony vliv to, že jsme netrénovali v teple. Výsledky v přátelských zápasech sice nebyly zdaleka úplně podle našich představ, ale ve víkendové generálce na přírodní trávě v Liberci hráči prokázali, že máme kvalitní mužstvo. Remíza 2:2 je pro nás povzbuzením," tvrdí.

Kapitán Lukáš Vaculík přiznal, že v poslední době už mu mrazivé počasí trochu vadilo. „Zejména nám starším se po teple trochu stýskalo. Ale navzdory nepříliš příznivým povětrnostním podmínkám jsem přesvědčený, že jsme na jaro dobře připraveni a že se udržíme," je nejzkušenější jihlavský fotbalista optimistou.

Co napoví zápas se Slavií?

Přestože Jihlavské čeká náročné jaro, v celku došlo jen k drobným korekturám. Blaič přestoupil do bosenského Mostaru, Šulek do maďarského Mezökövesdu a Šamánek bude hostovat v druholigovém Znojmě. Ze Sparty naopak zamířil na hostování na Vysočinu obránce Nový a z Čeliku Zenica přišel bosenský záložník Popovič. „Jsme přesvědčeni, že kádr není špatný, potřebuje si jen sednout. Proto jsme nepřikročili k žádným převratným změnám," vysvětlil sportovní manažer Milan Bokša. „Nový nám pomohl vyřešit problém na pravé straně hřiště. Do mužstva velmi dobře zapadl. Popovič se postupně zlepšuje," zhodnotil nové tváře Bílek.

Jihlavský trenér tvrdí, že jeho tým nenastoupí v sobotu k jarní premiéře na hřišti ambiciózní Slavie odevzdaný. „Když zopakujeme výkon z generálky v Liberci, nemuselo by pro nás utkání dopadnout zle. Teprve po něm se ukáže, zda byla výhoda či nevýhoda, že nás los svedl proti notně posíleným slávistům hned v úvodním jarním kole," uvažoval Bílek.

Reklama

Související témata: