Hlavní obsah

Dukla mohla mít exotického spolumajitele. Z dohody s La Lingem však sešlo

Praha

Slávisté těží z čínských miliónů a domácí fotbalová scéna mohla zaznamenat další velmi zajímavou vlastnickou změnu také v jiném pražském klubu. Do Dukly měl jako spolumajitel nakročeno Tschen La Ling, bývalý nizozemský reprezentant čínského původu. V 70. a 80. letech minulého století získal čtyři mistrovské tituly s Ajaxem Amsterdam, po ukončení kariéry začal podnikat a například od roku 2007 vlastní fotbalový klub v Trenčíně. Z dohody však v pokročilém stadiu jednání sešlo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Dukly Praha Michal Smejkal (uprostřed) oslavuje se spoluhráči gól proti Hradci Králové.

Článek

Nešlo o žádné nezávazné oťukávání. Jednání došla hodně daleko.

„Už se zdálo, že jsme našli silného partnera, chystali jsme se s panem La Lingem řešit kapitálovou účast. Bohužel se ukázalo, že si nerozumíme. Naše představy byly trošku jiné," avizuje těsně před startem jara Petr Paukner, majoritní akcionář Dukly.

Plánovaný partner už měl v představenstvu na Julisce dokonce svého zástupce Petera Hlinku. Když však z konečné dohody sešlo, ředitel pro strategii na vlastní žádost rezignoval.

„Pan La Ling fotbalu určitě rozumí. Jde však také o naslouchání druhé straně, což nefungovalo. Nadále tak zůstávám asi osmaosmdesátiprocentním vlastníkem Dukly. To neznamená, že celá záležitost s hledáním partnera je pohřbena. Budu ho hledat dál," ujišťuje Paukner.

Hlavně mít co nejdříve klid

Jeho mužstvo má v prvoligové tabulce po podzimu jen tříbodový náskok na sestupové příčky a do jara vstupuje s velkými změnami v kádru. Pražané se proto chtějí co nejdříve vyhnout boji o záchranu a usadit se v klidném středu tabulky.

„Nejradši bychom se posunuli o pár příček výše do klidného nebo lepšího středu tabulky a tam pracovali dále," přeje si výkonný ředitel Michal Šrámek.

Reklama

Související témata: