Hlavní obsah

Plzeň už není jen česko-slovenská, titul je ale priorita, tvrdí kapitán Viktorie

Už když začátkem ledna začínala příprava na ligové jaro, tvrdil kapitán plzeňských fotbalistů, že je mu úplně jedno, o kolikátý titul hraje. „První, pátý, desátý, motivace je pořád stejná,“ opakoval Roman Hubník i před startem ligového jara, do něhož vstoupí Viktoria v roli ligového leadera sobotním zápasem s poslední Příbramí. „Důležité, že na úvod začínáme doma,“ kvitoval prolog, který by měl Plzni posloužit na rozehrání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský kapitán Roman Hubník přiznává, že jiný cíl než titul pro Viktorii neexistuje.

Článek

Jaro sice začínáte doma, ale los prvních kol pro vás zase až tak ideální není. Vždyť v prvních šesti dějstvích musíte čtyřikrát na hřiště soupeřů...

Hraje to snad roli? Jestliže chceme titul, musíme vyhrávat doma i venku. A my zápasy na soupeřových hřištích zvládáme, což jsme na podzim dokázali v Teplicích i třeba i Liberci, takže doufám, že v tomto trendu budeme pokračovat.

Máte pocit, že po rošádách v kádru, k nimž došlo během uplynulých týdnů, jste silnější než na podzim?

Připraveni jsme. Nejenže máme za sebou dobrou přípravu, ale i kádr je doplněn o pár zkušených hráčů, takže panuje konkurence, která je prospěšná.

Fotbalová Plzeň bývala v předchozích sezónách výhradně česko - slovenským společenstvím, neboť kromě slovenských legionářů do Viktorie hráči z jiných zemí nepřestupovali. Pod trenérem Pivarníkem se však poměry mění, neboť přivedl Ivanschitze z Rakouska a Janžu ze Slovinska. Vy sám jste po zkušenostech v cizině byl k angažování přemíry legionářů skeptický, takže jak se na novou konstelaci v plzeňském kádru díváte teď?

Pravdou je, že Plzeň bývala česko-slovenským mužstvem a že teď se situace mění. V takových případech je důležité, aby cizinci zapadli do týmu nejen po fotbalové, ale i lidské stránce. A to se v našem případě stalo. Oba zapadli do kádru velice rychle a kabina je vzala.

Aby ne, když hlavně do rakouského světoběžníka Ivanischitze vkládá Plzeň velké očekávání. Bude skutečně oním rozdílovým hráčem, jak vaši fanoušci předpokládají?

Pro Andyho nebylo určitě jednoduché přijít z ciziny do českého fotbalu, proto se mu snažíme co nejvíc pomoci. V kabině i na hřišti. Přišel jako velká posila a možná to bude právě on, kdo týmů pomůže nejvíc.

K zisku třetího titul v řadě?

To je jednoznačný cíl nás všech.

Láká vás mistrovský hattrick hodně?

Motivuje mě stejně, jako první, pátý, desátý... Po podzimu jsme na tom velice dobře, k titulu máme našlápnuto, což v kabině cítíme všichni. Proto věřím, že ligové jaro zvládneme a titul zůstane v Plzni.

Hodně o vašich ambicích určitě napoví už třetí jarní kolo, v němž se představíte v pražském Edenu v duelu se Slavií, která se mistrovskými ambicemi rovněž netají.

Nebudu se k Slavii vyjadřovat. Ten zápas je navíc ještě daleko, my se musíme soustředit na každé utkání, které nás čeká.

Reklama

Související témata: