Hlavní obsah

Nejdřív Zlámal, teď z Ďolíčku zmizel Čížek. Nejsem součástí toho příběhu, tvrdí kouč Koubek

Praha

Trenér Bohemians 1905 Miroslav Koubek aby měl nervy ze železa. Těsně před startem této sezóny zmizel z Ďolíčku první brankář Zdeněk Zlámal, krátce před vstupem do jara zase nečekaně skončil zkušený záložník Tomáš Čížek. Osmatřicetiletý borec, který na začátku února odmítl s týmem odcestovat na herní soustředění do Turecka, s Klokany ve středu oficiálně rozvázal kontrakt.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohemians Miroslav Koubek.

Článek

„Nejsem rád. Ale chci, aby všichni věděli, že nejsem součástí toho příběhu," prohlásil Koubek na středeční tiskové konferenci. Čížek svůj krok nevysvětlil, mnozí fanoušci však na diskuzních fórech vyjadřují názor, že za jeho koncem stojí malá vytíženost v ligových zápasech.

„Tomáš od srpna věděl, jak to spolu máme nastavené. Věděl ode mě, že bude plnit roli zkušeného hráče, s tím, že na celé zápasy už to není. Osm měsíců s tím nebyl problém. Mám takový dojem, že žolík ho asi teď přestal bavit. Navíc denně dojížděl z Jablonce. Je to můj názor, co za tím je, nevím. Vysvětlení od něj není žádné. Já jsem se k němu choval férově," dodal Koubek.

Brankář Berkovec derby se Spartou stihne, Hašek je tutově ze hry

Aby potíží neměl málo, před nedělním duelem na Spartě řeší zdravotní problémy několika hráčů základní sestavy. Potíže mají brankář Berkovec, záložníci Luts s Haškem a útočník Kabajev. Kdo z tohoto kvarteta na Letné vyběhne?

„Berkovec chytá, do neděle bude v pořádku. Přestože odezva stále je, neboť měl těžce zhmožděnou ruku. Luts teprve tento týden začal s tréninkem, Kabajev je ve stadiu doléčování. Bohužel špatné je to s Haškem, který si při zápase s Popradem poranil koleno. U něj to vypadá na týdny," podotkl Koubek. Klokani jsou po podzimu devátí, pro druhou část si kouč neklade zvláštní cíle.

„Plánovací věci nemám moc rád. Budu spokojený, pokud zopakujeme podzim, náš fotbal se bude líbit," dodal kouč.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články