Hlavní obsah

Teplický cíl pro ligové jaro? Minimálně šesté místo

Teplice

Fotbalisté Teplic vstoupí do jarní části prvoligové sezóny s jasným cílem navázat na povedený podzim. Severočeši figurují po 16 kolech s aktivním skóre v tabulce na šesté příčce, kterou by rádi minimálně udrželi. „Přezimovali jsme v horní části pořadí a nemůžeme mít nižší ambice, než stávají pozici potvrdit, nebo ji ještě zkusit vylepšit," konkretizoval teplické záměry ředitel klubu Petr Hynek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tiémoko Konaté (vpravo) ze Sparty Praha během přípravého utkání s Teplicemi.

Článek

„Šestibodový odstup od páté Mladé Boleslavi je docela velký, na čtvrtý Zlín ztrácíme bodů devět, a to je taky poměrně hodně. Navíc některé týmy, které jsou v tabulce těsně za námi, mají neodehraný zápas k dobru. Takže budeme spokojeni, pokud jarní sezónu dobře rozjedeme," přemítal trenér Daniel Šmejkal.

Tepličtí uvolnili stopera Lüftnera do pražské Slavie, útočníka Potočného do Liberce, Kukec po ukončení smlouvy zamířil do Příbrami, Dressler na hostování do Karviné, Hrubý po ukončení hostování ze Slavie přestoupil do Baníku Ostrava.

„Prodeje dvou stabilních hráčů splnily očekávání, u Potočného určitě a v zásadě i u Lüftnera. Ale po dohodě s jejich novými kluby nebudeme přestupové částky zveřejňovat," uvedl Hynek.

„Lüftner šel do klubu z první trojky a je to pro něj další krok v kariéře. Potočný cítí šanci v Liberci, jemuž se letos v lize tolik nedaří, ale je pořád ambiciózní. Záleží na obou hráčích, jak se prosadí, což už ale není na mě," glosoval trenér Šmejkal ztrátu stopera a útočníka.

Naopak o místo v teplické sestavě se ucházejí stoper Šušnjar a univerzální fotbalisté Hyčka a Vošahlík. „Levonohý Šušnjar má perspektivu a těšíme se, jak bude fungovat. Hyčka přišel do Teplic i kvůli zázemí, protože už hrál v sousedním Ústí nad Labem, odkud je jeho manželka. Vošahlík sice nemá za sebou příznivé období, ale věříme tomu, že se dokáže zvednout a prokáže svou kvalitu," poznamenal Šmejkal na adresu nových tváří.

Dovalil se těší na ligu

Nový sportovní ředitel teplického klubu Jakub Dovalil se těší na ligové jaro ve zcela nové pozici, neboť předtím v českém fotbale působil jako trenér reprezentační jedenadvacítky. „Je tady favorizovaná trojka Plzeň, Slavia, Sparta, což odpovídá jejich ekonomické síle. Teplice patří do další skupiny, ale pro klub není na škodu, že se o nás tolik nemluví a nepíše. Chceme usilovně pracovat a zvládnout jaro co nejlepším způsobem," poznamenal manažer.

Dovalil hodlá svoje trenérské zkušenosti využít i pro nynější český tým do 21 let. „Mám dobré vztahy na asociaci včetně kontaktů s trenérem Víťou Lavičkou. Jsme domluvení, že podám report o hráčích z ligy, pokud je uvidím při zápasech s Teplicemi. Byli bychom rádi, kdyby se do jedenadvacítky dostal i některý mladík z Teplic, jako dosud Lüftner," uvedl sportovní ředitel.

Zatím se postupně adaptuje na teplické podmínky. „Zpočátku jsem měl nafouklou hlavu, ale pomalu se dostávám do pravidelného tempa. Snažím se přivést i nové hráče a hodlám se zaměřit i na mládež, aby nám žádný talentovaný hráč neutekl," přiblížil Dovalil, jak si zvyká na práci v teplickém klubu

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice