Hlavní obsah

Budinský nesmí chytat za Boleslav, jeho příchod je proti regulím

Praha

Fotbalový brankář Viktor Budinský nesmí v jarní části fotbalové ligy chytat za Mladou Boleslav, kam přišel na hostování ze Sparty. Byl by to jeho čtvrtý klub v sezóně, zatímco pravidla dovolují působit jen ve třech. Stejný legislativní problém má další sparťan Martin Nový, který měl hostovat v Jihlavě. Informuje o tom deník Sport.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Viktor Budinský z Bohemians v derby s Duklou.

Článek

"Mohu potvrdit, že ani jeden z těch dvou hráčů nemůže hrát v této sezoně za další klub. Tohle je dané," řekl Sportu ředitel Legislativně-právního oddělení Fotbalové asociace ČR Jan Pauly a potvrdil to i výkonný ředitel Ligové fotbalové asociace Tomáš Bárta.

Třiadvacetiletý slovenský gólman Budinský byl ještě v létě hráčem druholigové Vlašimi, než ho koupila Sparta. Letenští ho však vzápětí poslali hostovat do Bohemians Praha 1905. V zimě si ho Sparta stáhla, ale vzhledem ke konkurenci v týmu ho uvolnila na další hostování v Mladé Boleslavi.

"Vůbec nás nenapadlo, že sezóna oficiálně začíná už od prvního července a může v tom být ještě další tým. My jako kluby bereme za začátek ligy první kolo," uvedl mladoboleslavský ředitel Michael Doležal.

Mladá Boleslav tak musí narychlo řešit obsazení brankářského postu, neboť podzimní jednička týmu Jakub Diviš má namířeno do zahraničí. Podle Sportu by mohl přijít jiný sparťanský gólman David Bičík.

Třiadvacetiletý obránce Nový byl v létě veden jako hráč Vlašimi, kam Sparta zapůjčuje své odchovance. Po návratu na Letnou putoval na hostování do Jablonce a jaro měl strávit v Jihlavě, kde s ním počítali do základní sestavy.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články