Hlavní obsah

Hotovo? Dočkal podle trenéra čínského týmu už posílil Che-nan Ťien-jie

Hotovo? Fotbalový reprezentant Bořek Dočkal se podle twitterového účtu TransferMarkt China‏ už dohodl na přestupu ze Sparty do čínského Che-nanu Ťien-jie. Společnosti to oznámil hlavní trenér čínského týmu Ťia Siou-čchüan. Ani jeden z klubů ale zatím informaci o odchodu osmadvacetiletého záložníka do Asie nepotvrdil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bořek Dočkal (uprostřed) během utkání základní skupiny Evropské ligy na hřišti Hapoelu Beer Ševa.

Článek

Podle českých médií by Sparta za hlavní oporu mohla dostat až 230 miliónů korun. Dočkal by se tak stal dvanáctým nejdražším českým hráčem v historii a zároveň by šlo o druhou nejvyšší částku za přestup tuzemského fotbalisty z domácí ligy do zahraničí. Rekord drží Tomáš Rosický, který v lednu 2001 zamířil ze Sparty do Dortmundu za 504 miliónů korun.

Podle spekulací by si Dočkal mohl vydělat v Číně až 80 miliónů korun za rok. Jedna z opor reprezentace si vyzkouší třetí zahraniční angažmá, dříve Dočkal působil v Konyasporu a v Trondheimu. V Česku vedle Sparty hrával také za Slavii, Kladno a Liberec.

Sparta už minulé úterý odmítla první čínskou nabídku v údajné hodnotě 175 miliónů korun s tím, že nebude oslabovat kádr o klíčového hráče před úvodním zápasem vyřazovací fáze Evropské ligy v Rostově. Po prohře 0:4 v Rusku však vedení i díky navýšené nabídce změnilo názor a Dočkal ještě před odvetou, která skončila 1:1, zamířil s agentem jednat do Číny s třináctým klubem minulé sezóny tamní ligy.

Dočkal působil na Letné od srpna 2013 a byl hlavní oporou a režisérem sparťanské hry. V této sezóně je s šesti asistencemi nejlepším nahrávačem Evropské ligy. Hlavní trenér Tomáš Požár už v minulých dnech odmítl, že by Sparta nyní hledala za Dočkala náhradu, Letenští si podle něj poradí z vlastních zdrojů.

Reklama

Související témata: