Hlavní obsah

Mistr ani napodruhé Zlín neporazil. Měli jsme předvést víc, bod jsme vydřeli, tvrdil kouč Plzně Pivarník

Zlín

Fotbalisté Plzně to na Zlín neumějí. V úvodu této sezóny s ním loni v srpnu doma padli a nyní na Moravě vydolovali jen bezbrankovou plichtu. V žádném případě však nebyli lepším celkem než Moravané a v honbě za obhajobou titulu ztratili důležité dva body.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Plzně Roman Pivarník.

Článek

„Asi nám hra Zlíňanů nesedí. Byli na nás dobře připraveni, my jsme se v ofenzívě příliš neprosadili. Ani já jsem nepodal zdaleka optimální výkon," mrzelo záložníka Jana Kovaříka, který po delším čase nastoupil v základní jedenáctce Viktorie. „Chtěl jsem dokázat, že do ní patřím, ale nevím, zda se mi to podařilo," krčil rameny.

Proti svým bývalým spoluhráčům se na hrotu plzeňské sestavy neprosadil ani útočník Tomáš Poznar. „Zlín byl asi o něco lepší než my. Nás může těšit jen to, že jsme udrželi čisté konto. Bohužel nám vázla kombinace, dopředu jsme toho moc nepředvedli. Do Zlína jsem se moc těšil, avšak průběh zápasu jsem si pochopitelně představoval jinak," připustil Poznar, jenž prohrál naprostou většinu soubojů se zlínskými stopery. „Měli navrch," přiznal.

Po střetnutí přišel zlínské fotbalisty krátce pozdravit do kabiny. „Popřál jsem jim hodně štěstí a ať jsou zdraví. Přeju Zlíňanům postup do poháru a nám titul," usmál se Poznar, jehož na zlínské Letné podpořila z hlediště celá rodina. „Mají na Zlín permice, ale kvůli mně tentokrát výjimečně fandili Plzni," prozradil.

Kouč Viktorie Roman Pivarník se nechal slyšet, že dopředu čekal, jak moc obtížný duel jeho tým ve Zlíně čeká. „Potvrdilo se to. Byl to víc boj než fotbal. Hrálo se většinou mezi šestnáctkami s minimem střel i šancí na obou stranách. Z tohoto pohledu je plichta spravedlivá," tvrdil.

Postěžoval si, že náročný terén ztěžoval kombinační hru. „I tak jsme měli předvést víc. Rozhodně nejsem spokojený, bod jsme doslova vydřeli," měl Pivarník jasno.

Jeho zlínský kolega Bohumil Páník si pochvaloval, že jeho celek byl mistrovskému týmu víc než vyrovnaným soupeřem. „Sebrali jsme Plzni body venku i doma. I s tak silným mužstvem jsme schopni se úspěšně měřit," potěšilo ho.

Zlíňané měli nejblíž ke gólu na začátku druhé půle, kdy po dělovce Diopa poskakoval balón po brankové čáře, avšak celým objemem ji nepřešel. „Tam nám chyběl kousíček. Snad centimetr," uvažoval Páník.

Hned dvě příležitosti ke skórování měl i zlínský kapitán Jakub Jugas. „Bohužel jsem je neproměnil. Moje chyba," kál se. „Troufám si říct, že jsme přišli o dva body. Předvedli jsme velmi dobrý výkon. Běhavým a poctivým fotbalem jsme hosty přehrávali," tvrdil.

Netajil, že má ze hry svého mužstva velmi dobrý pocit. „Škoda jen, že zatím nedáváme góly. Za týden bychom měli v Karviné už bodovat naplno," plánoval Jugas.

Reklama

Související témata: